Gotovo je: Richarlison napustio Everton i pojačao londonski klub

Potpisao za Tottenham

Gotovo je: Richarlison napustio Everton i pojačao londonski klub · Zvanično

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Richarlison danas je zvanično potpisao za Tottenham.

Nakon nekoliko odličnih sezona u Evertonu ovaj fudbaler odlučio je da je vrijeme da napravi novi iskorak, te je potpisao danas ugovor s Tottenhamom.

Richarlison je jučer uspješno prošao ljekarske preglede i stavio je potpis na ugovor, te je pozirao u dresu novog kluba.

Tottenham i Everton su ozvaničili transfer Richarlisona, a već sada je poznato da će klub s Goodisona od prodaje ovog igrača inkasirati oko 65 miliona eura što je za njih sigurno fantastičan posao.

Ovaj 25-godišnji ofanzivac s Tottenhamom je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, te će iz Harryja Kanea i Heung-min Sona sigurno činiti ubitačan napad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Richarlison je u Everton stigao na ljeto 2018. godine iz Watforda za skoro 40 miliona eura, te je odigrao četiri sezone i bio ponajbolji igrač ovog kluba.

Također, očekuje se da Tottenham u narednim danima završi još jedno veliko pojačanje. Na korak od ovog kluba je Clement Lenglet koji će stići iz Barcelone, a navodno taj transfer je već dogovoren.

Promo

Top Komentari

denimen9
Dakle, Son u Real. Golemo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti