Richarlison: Van Dijk? Dobar je, ali mogu vam nabrojati trojicu boljih

Brazilac je već imao "čast" predriblati štopera Liverpoola

Richarlison: Van Dijk? Dobar je, ali mogu vam nabrojati trojicu boljih

Zvijezda Evertona, Richarlison, tvrdi da u svijetu fudbala trenutno postoje trojica boljih štopera od Liverpoolovog Virgila van Dijka. Holanđanina, pak, mnogi drugi smatraju najboljim centralnim defanzivcem današnjice.

Van Dijk je dugo važio i za štopera kojeg je nemoguće predriblati, ipak, upravo je Richarlison jedan od nekolicine kojima je to u međuvremenu uspjelo.

Liverpool će nastaviti sezonu i nezaustavljivi pohod ka tituli prvaka Engleske u nedjelju, derbijem upravo sa Evertonom.

Iako je Van Dijk igrao ključnu ulogu u timu Liverpoola i ove sezone, Richarlison ga ne smatra štoperom koji odskače od drugih.

"Ljudi puno pričaju o njemu. Da, on je sjajan defanzivac, ali ja sam ga već predriblao... Izabran je među tri najbolja igrača svijeta i imao je odličnu sezonu. Ali za mene postoje bolji defanzivci", izjavioje Richarlison pred meč sa Liverpoolom.

Potom je Richarlison dobio pitanje: Ko su trenutno bolji štoperi od Van Dijka?

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac je izabrao trojicu: "To su Thiago Silva, Marquinhos i Segio Ramos".

Everton i Liverpool će snage odmjeriti u nedjelju od 20:00h. Iako se ovaj meč 30. kola Premiershipa igra na Goodisonu, Liverpool je favorit, pa kladionica MOZZART na pobjedu Redsa nudi kvotu 1.65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Merseyside derbi!

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Ramos ok ali otkud Tiago Silva i Markinjos ? Ne da je bolje Van Dajk nego je klasa iznad ove dvojice ..
6 3
Vienner
Ramos daleko ispred svih brazilac hvali brazilce ioako ima mnogo boljih od marqinosa i thiaga
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.