Riječi Aleksandra Mitrovića nakon povratničkog pogotka odzvanjaju Otokom

Riječi Aleksandra Mitrovića nakon povratničkog pogotka odzvanjaju Otokom

E. Ganibegović

Aleksandar Mitrović na najbolji je način (golom) obilježio povratak na teren nakon duge suspenzije, a njegove riječi, koje je prenio njegov saigrač Harrison Reed, odzvanjaju Otokom.

U subotu, 13. maja, Fulham je kao gost u okviru 36. kola engleske Premier lige s 0:2 savladao Southampton i čekirao ovom timu kartu za Championship.

Nakon osam utakmica suspenzije u ovom meču se u dres Fulhama vratio Aleksandar Mitrović i odmah je postigao pogodak.

Ušao je na teren u 65. minuti umjesto Carlosa Viniciusa, da bi samo sedam minuta kasnije postigao gol i postavio konačan rezultat utakmice.

Wilson je uputio centaršut s desne strane, a najbolji strijelac reprezentacije Srbije je iz teške pozicije uspio šutirati glavom i savladati McCarthyja.

Njegov saigrač za engleske medije je, između ostalog, govorio i o njegovom povratku. Defanzivac Harrison Reed ispričao je šta je Srbin govorio prije, ali i nakon pogotka.

Oglasi

"Čim je ušao na teren, svima je rekao: "Hajde momci, želim gol." Čak i nakon što je zabio, vraćao se i govorio: "Reedy, hajde, želim još jedan". To je, ukratko, Mitro", ispričao je pomenuti fudbaler.

Podsjetimo, Mitrović je bio suspendovan osam utakmice nakon incidenta koji je napravio u FA Cupu protiv Manchester Uniteda i ovo mu je povratnička utakmica i gol.

Pomenuti meč s Manchester Unitedom igrao se 19. marta na Old Traffordu, a Mitrović je imao blagi fizički kontakt sa sucem, nakon kojeg je dobio crveni karton i suspenziju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrao je nakon toga za Srbiju utakmice kvalifikacija za EURO protiv Litvanije i Crne Gore u kojima nije bio strijelac, te su mu ovo prve minute nakon 27. marta i utakmice u Podgorici.

Ukupno Aleksandar Mitrović ove sezone ima 12 pogodaka u Premier ligi Engleske, uz jednu asistenciju, a ne sumnjamo da bi učinak bio i bolji da nije bilo te suspenzije i pauze od osam mečeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi