Rijeka dovodi povremenog bh. reprezentativca

Grahovac napušta Astanu

Rijeka dovodi povremenog bh. reprezentativca

Nakon Izeta Hajrovića, koji je prije nekoliko dana potpisao za zagrebački Dinamo, u HNL bi trebao doći još jedan bh. reprezentativac. Istina, povremeni...

Hrvatski mediji pišu da je Rijeka blizu postizanja dogovora sa Srđanom Grahovcem, 25-godišnjim veznjakom koji u posljednje vrijeme nije bio u prvim planovima trenera Astane.

U Kazahstanu se prvenstvo igra u drugačijem formatu u odnosu na većihu evropskih liga i tamo sezona još uvijek nije počela, a prošla je završena krajem 2017. godine. U njoj je Grahovac bio vrlo efikasan i dao je svoj doprinos osvajanju nove šampionske titule za Astanu, a nastupio je i na četiri utakmice u grupnoj fazi Evropske lige, dvaput kao starter.

Srđan Grahovac je u Astani igrao kao posuđen fudbaler iz bečkog Rapida, a početkom 2018. godine je potpisao jednogodišnji ugovor sa kazahstanskim prvakom i nije poznato da li ga Rijeka želi otkupiti, ili samo dovesti na posudbu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Grahovac bi za Rijeku bio pojačanje, igra na poziciji zadnjeg veznog, dobar je u duelima, agresivan, ima dobar pregled igre", hvalio je Grahovca Marin Tomasov, njegov saigrač iz Astane i nekadašnji fudbaler Rijeke.

Srđan Grahovac je karijeru počeo u Borcu iz Banjaluke, a kasnije je igrao za Rapid i Astanu. Za reprezentaciju BiH je debitovao u martu 2016. godine protiv Luksemburga, a do sada je sakupio četiri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti