Haos na Rujevici: Gol u 98. minuti za pobjedu Hajduka, nakon meča nokautiran navijač Rijeke!

Gosti iz Splita slavili sa 3:2

Haos na Rujevici: Gol u 98. minuti za pobjedu Hajduka, nakon meča nokautiran navijač Rijeke!

E. Čaušević

Hajduk je večeras u derbiju kao gost pobijedio Rijeku sa 3:2 u okviru 16. kola HNL-a

Rijeka i Hajduk odigrali su odličnu utakmicu na Rujevici, a na kraju je klub iz Splita uspio da slavi sa 3:2 nakon velikog preokreta u samom finišu utakmice.

Hajduk je prvi poveo večeras kada je Marko Livaja zabio pogodak za 1:0 u samom finišu prvog poluvremena.

Ipak, Rijeka je u drugom dijelu došla do preokreta i činilo se ta tri boda ostaju na Rujevici. Domaći su na 1:1 poravnali u 54. minuti kada je Drmić uspio da pogodi mrežu Hajduka.

Domaći tim do preokreta je došao u 79. minuti. Sudija je svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Murić za 2:1 i veliko slavlje navijača Rijeke.

No, malo ko je na Rujevici očekivao da će Hajduk na kraju da pobijedi. Gosti s Poljuda odgovorili su samo pet minuta kasnije kada je sudija ponovo svirao penal, a pogodak za 2:2 zabio je Livaja.

Oglasi

I onda nevjerovatna situacija u osmoj minuti sudijske nadoknade. Nakon kornera lopta je došla do Mlakara koji glavom zabija gol za 3:2, ali je ostao da leži na terenu.

Dok su se igrači i navijači Hajduka radovali Mlakar je ležao na terenu jer se sudario s jednim igračem Rijeke, te je dobio udarac u glavu. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 3:2 za goste.

Šef osiguranja Hajduka nokautirao navijača Rijeke

Na Rujevici je bilo večeras dosta varnica, ali i utrčavanja navijača Rijeke. Jedan od navijača domaćeg tima u dinišu prvog dijela utrčao je na teren i krenuo je prema igračima Hajduka nakon gola Livaje.

Morala je reagovati i policija, a igrači Hajduka uspjeli su nekako da izađu iz gužve koja je nastala na terenu.

Međutim, to nije bilo sve što se dešavalo na Rujevici. Naime, nakon utakmice ponovo su navijači Rijeke utrčali na teren. Dvojica pripadnika Armade krenula su ka igračima Hajduka jer su navodno htjeli popričati s njim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

No, nastao je novi haos na terenu, a jedan od navijača Rijeke ostao je da leži na terenu jer je ga je šef osiguranja Hajduka udario šakom u glavu i nokautirao.

Sve to dešavalo se dok su igrači Hajduka slavili pobjedu sa svojim navijačima. I dvojica igrača Rijeke pokušali su da spriječe svoje navijače da uđu na teren, ali su zakasnili.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sslazio
Inace rvati sebe nazivaju evropljani hehe ****a balkanska ko i mi
12 3
Uranija
Ovi iz rijeke postali prava seljadija, a nekad su bili iole normalan klub
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi