Za Jakirovića bi se danas mogla prelomiti sezona: Hoće li Sergej skinuti još jedan veliki skalp?

Rijeka dočekuje Hajduk

Za Jakirovića bi se danas mogla prelomiti sezona: Hoće li Sergej skinuti još jedan veliki skalp?

Eldar Ganibegović

Sergej Jakirović iznenadio je mnoge kada je zimus odlučio da napusti Zrinjski i preuzme Rijeku. Mnogi su bili sumnjičavi, no on je pokazao do sada da zna šta radi i preporodio je ovaj hrvatski klub, a danas igra definitivno jednu od utakmica sezone.

Od dolaska Sergeja Jakirovića Rijeka igra kao preporođena. Od tima koji je tavorio u donjem dijelu tabele, napravio je tim koji danas ima šansu da preuzme treće mjesto.

Samo su Dinamo i Slaven Belupo uspjeli upisati minimalne pobjede protiv Jakirovićeve Rijeke u njegovom mandatu, a danas je za sve u Rijeci velika utakmica.

U posljedjoj utakmici 29. kola HNL na rasprodanu Rujevicu stiže Hajduk koji će biti oslabljen. Naime, zbog žutih kartona neće biti najboljeg strijelca lige, Marka Livaje.

Domaćin optimistično očekuje ovaj susret i nada se trijumfu koji bi ga lansirao na treće mjesto na tabeli, a, podsjetimo, Rijeka i Jakirović su prije nešto više od dva mjeseca slavili i na Poljudu protiv istog protivnika.

Igralo se 20. kolo kada je Rijeka pobijedila s 1:2 na Poljudu. Ampem i Frigan su postizali golove, da bi Livaja smanjio u 90. iz penala, a šest minuta kasnije i promašio penal za veliko slavlje gostiju.

Oglasi

Jakirović je Rijeku od osmog doveo na četvrto mjesto i sada imaju po 38 bodova oni i Varaždin. Ukoliko danas Rijeka pobijedi, imat će 41 bod i preskočit će ekipu Osijeka koja ima 39.

Hajduk je već osigurao drugo mjesto jer ima 54 boda i može skoro pa potpuno rasterećeno igrati do kraja sezone. Pasti s drugog mjesta teško da mogu, a teško će stići i Dinamo koji ima 12 bodova prednosti.

Zrinjski je "pojačao Rijeku" Jakirovićem, ali je i jedan od ključnih igrača Plemića, Niko Janković, otišao u Rijeku i u ovom timu se isprofilisao u jednog od najboljih i najstandardnijih igrača. Jakirović mu itekako vjeruje, a tako bi trebalo biti i danas.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Utakmica Rijeke i Hajduka igra se s početkom od 18 sati, a ostaje da se vidi da li bh. trener Sergej Jakirović može skinuti novi veliki skalp.

Što se tiče Zrinjskog, Plemići su doveli i više nego dobrog nasljednika. Krunoslav Rendulić je upisao 12 pobjeda na 12 zvaničnih utakmica i Mostarci krupnim koracima gaze ka duploj kruni. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Sretno decki. FF
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi