Jakirović nasmijao sve prisutne: "Termin utakmice je odličan za grah"

Raspoložen je bio

Jakirović nasmijao sve prisutne: "Termin utakmice je odličan za grah"

E. Oštraković

Posljednju utakmicu u okviru 32. kola SuperSport HNL-a odigrat će Slaven Belupo i Rijeka, a utakmica će biti odigrana u ponedeljak na Praznik rada sa početkom od 18:10.

Ekipa Slaven Belupa nalazi se na petom mjestu na tabeli, dok je Rijeka na poziciji broj tri sa četiri boda više.

Trener Rijeke, Sergej Jakirović je najavio ovu utakmicu, a zanimljiv je bio njegov komentar na termin odigravanja utakmice.

"Termin utakmice je odlučan za grah", rekao je Jakirović uz smjeh.

Nakon toga govorio je nešto ozbiljnije, te je dodao:

"Ne utiče to nešto posebno na pripremu utakmice, mi smo profesionalci. Ostalo je još pet kola do kraja u iduća tri kola igramo sa ekipama koje gravitiraju prema trećem i četvrtom mjestu", rekao je Jakirović.

Oglasi

Svjestan je trener Rijeke da njegova ekipa ne igra baš najbolje protiv Slaven Belupa, ali nada se da će se to promjeniti.

"Nadam se da ćemo prekinuti neugodnu tradiciju, sve što uzmemo u Koprivnici bio bi uspjeh za nas da ne dopustimo Slavenu da nam se približi", završio je Jakirović.

Podsjetimo Rijeka je nakon užasne prve polusezone na kormilo postavila Jakirovića, te su ostvarili sjajne rezultate u nastavku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bore se za izlazak u evropska takmičenja, te se trenutno nalaze na trećem mjestu sa 44 osvojena boda, ali borba će trajati do samog kraja.

Osijek je 4. na tabeli sa dva boda manje, dok je Slaven na 5. mjestu sa četiri boda manje od Rijeke.

Top Komentari

nakopitam
Ufuro se seljacic, misli da je strucnjak.
1 0
pero98
Vidim Plemic, i to je razlika između nas i njih. Sto kod nas nije bitno je li Kek slovenac ili ne nego koliko zna ili ne zna. Sto kod vas u Zrinjskom nije bitno sto je po nacionalnosti Bilbija. Zato je Ri igrala kontra Seville, Betisa, Lyona, Feyernoorda, Milana, Aeka, Olympiacosa, Napolija, Sociedada a Zrinjskom malo falilo do skupina ove sezone. A njih nema nigdje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi