Rijeka dobila lagan posao, Osijek s Mađarima, Vojvodini težak ispit

Konferencijska liga

Rijeka dobila lagan posao, Osijek s Mađarima, Vojvodini težak ispit

Midhat Šljivak

Protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige saznali su danas dvije hrvatske i jedna srpska ekipa. To su Rijeka Osijek i Vojvodina.

Rijeka i Osijek nosioci su u drugom pretkolu Konferencijske lige i danas su saznali imena klubova s kojim će igrati u ovom dijelu takmičenja

Ekipa Rijeke koju s klupe predvodi Sergej Jakirović za rivala će imati pobjednika duela između ekipa Dukagjinija s Kosova i Europe s Gibraltara.

Osijek je kao i Rijeka nosioc u ovom dijelu žrijeba. Ovaj tim će za protivnika imati mađarski ZTE i može se slobodno reći da nisu imali povoljan žrijeb.

Oglasi

Predstavnik Srbije Vojvodina nije imala previše sreće i za protivnika će imati kiparski Apoel što je vjerovatno i najgori mogući izbor u ovom trenutku.

Dinamo saznao rivala u drugom pretkolu Lige prvaka

Zagrebački Dinamo će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika duela prvog pretkola između kazahstanske Astane i gruzijskog Dinamo Tbilisija.

Dinamo je kao nosioc ušao u žrijeb drugog pretkola Lige prvaka. Hrvatski prvak bio je u grupi 3 i za protivnike je mogao dobiti Aris Limassol, te pobjednike utakmica Astana - Dinamo Tbilisi, Hamrun - Maccabi Haifa, Urartu - HŠK Zrinjski.

Na kraju su kuglice odlučile da će šampion Hrvatske igrati protiv boljeg iz meča Astana - Dinamo Tbilisi. Zagrebački klub će u prvom duelu biti domaćin.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka na rasporedu su 25. i 26. jula, a revanši će biti odigrani 1. i 2. augusta.

Srpski šampion Crvena zvezda ima direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka, dok TSC put ka eliti počinje od trećeg pretkola.

Top Komentari

pero98
Dobro smo prosli. Sretno Rijeka
1 0
Drakula
Zamisli srbi vec tri kluba u grupnoj fazi imaju. Jer Cukaricki igra playoff evropa lige.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti