FK Sarajevo ako prođe u 2. pretkolo mora na dalek put

Tim sa Koševa saznao protivnika

FK Sarajevo ako prođe u 2. pretkolo mora na dalek put

Esmer Oštraković

Bosnu i Hercegovinu će na evropskoj sceni predstavljati i ekipa Sarajeva koja očito ima velika očekivanja od naredne sezone.

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu danas je održan i žrijeb drugog pretkola Konferencijske lige, te je potencijalnog protivnika saznala ekipa Sarajeva.

Bordo tim je bio nosioc u žrijebu, a to je naravno značilo lakšeg protivnika što je jako dobro za fudbalere i struku FK Sarajevo. Nažalost nisu ga dobili. 

UEFA je jutros objavila moguće protivnike FK Sarajevo, a to su bili pobjednici utakmica:

Petrocub -Hincesti
Ararat - Egnatia
Torpedo - Belaz

Oglasi

Osim pobjednika ove tri utakmice Sarajevo može igrati i protiv Sepsija, te Aktobea.

Voljom žrijeba odlučeno je da ukoliko prođe u drugo pretkolo ekipa Sarajeva igra protiv protiv kazahstanskog Aktobea. S njima će igrati ako eliminišu Torpedo iz Gruzije.

Treba istaći i to da je jučer tim sa Koševa saznao i svog protivnika u 1. pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a to je Torpedo Kutaisi iz Gruzije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prve utakmice prvog pretkola igrat će se 13. jula, a revanši sedam dana kasnije.

Bordo klub je na papiru svakako favorit, no valja to dokazati i na terenu i izboriti učešće u drugom pretkolu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Horde Zla krecu na daleki put. E jedino ce biti belaj proci prvo pretkolo. A poznavajuci tana i mirvica, oni ce igrati kladaru protiv Sarajeva i tako uzeti lovu i ispasti u prvom krugu umjesto da se bacaju u trosak sa ovim dalekim gostovanjem gdje bi ionako ispali.
1 1
Vala bolje ispast nego u Kazahstan ići, ovo sve će standardno bit ko predhodnih godina ni prenosa ni ništa i još će nam neke majmune od sudija uvalit da sude.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi