Rijeka pobjedom završila sezonu, Niko Janković "bacio rukavicu u lice" Željku Sopiću
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Slaven Belupo poražen na Rujevici

Rijeka pobjedom završila sezonu, Niko Janković "bacio rukavicu u lice" Željku Sopiću

Eldar Ganibegović

U okviru posljednjeg kola HNL Rijeka je na Rujevici ugostila Slaven Belupo i slavila rezultatom 4:0, a uslovno rečeno, rukavicu u lice, treneru Željku Sopiću bacio je Niko Janković koji je postigao hat-trick. 

Prva, i odmah velika prilika Rijeke u 4. minuti. Ubačaj Bogojevića nije uspio ukrotiti Obregon, lopta se odbila na nogu Fruka koji pogađa prečku.

Obregon trese mrežu u 13. minuti, ali je VAR poništio njegov pogodak.

Pet minuta kasnije Rijeka dolazi do prednosti. Ovog puta nije bilo govora o ofsajdu, a Obregon mirno zabija za 1:0.

Velika prilika za Slaven goste u 41. minuti. Liber je sjajno progirao Caimacova koji je izašao pred Zlomislića, ali su ga brzo okružili igrači Rijeke i zajedničkim snagama riješili situaciju.

U nadoknadi prvog dijela Rijeka dolazi do drugog pogotka. Hodža je proigrao Obregona, ovaj lažnjakom izbacio odbranu i opalio prema golu, a nakon odbrane Jesenovića "otpadak" je pokupio Janković.

Oglasi

A onda 3:0 u 62. minuti. Janković je opet bio najspretniji u kaznenom prostoru gostiju i pogodio za 3:0 nakon još jedne odbijene lopte.

Nevjerovatni Janković je u nadoknadi stigao do hat-tricka i zaokružio visoku pobjedu Rijeke i svoju odličnu sezonu.

Tako je Niko Janković na sjajan način završio sezonu, onako kako ju je i počeo. S 11 pogodaka u ligi je najbolji strijelac Rijeke ove sezone, a dodao je i pet asistencija.

Uslovno rečeno, bacio je tako rukavicu u lice Željku Sopiću koji ga je neopravdano zapostavio nakon povrede koju je imao, a u tom periodu je Rijeka ispustila i prvo mjesto i očekivanu titulu.

Rijeka sezonu završava na drugom mjestu iza Dinama koji je osvojio duplu krunu, dok je Slaven Belupo 9. s 33 boda.

Potražite više informacija na temu HNL:

HNL, 36. kolo:

Rijeka - Slaven Belupo 4:0 (Obregon 18', Janković 45+1', 62', 90+2')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi