Željko Sopić napušta Rijeku?
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Ostali su bez trofeja

Željko Sopić napušta Rijeku?

Haris Zilić

Rijeka je do kraja sezona u Hrvatskoj bila u utrci za oba trofeja. Na kraju izgubili su i titulu i Kup i to oba puta od Dinama što je sigurno dodatno povećalo tugu na Rujevici.

Prvo je u prvenstvu Dinamo nakon preokreta slavio na Rujevici sa 2:1, da bi u dvomeču finala Kupa ponovo na Rujevici Dinamo slavio sa 3:1 nakon zagrebačkih 0:0.

Tuge sigurno ima na Rujevici, očekivali su u Rijeci barem jedan trofej ove sezone.

Kao drugoplasirani tim HNL-a, Rijeka će igrati kvalifikacije za Evropa ligu, što je jedina utjeha možda jer bi u slučaju neuspjeha u pretkolu Evropa lige ootišli u Konferencijsku ligu, pa bi im se možda otvorila fina šansa za grupnu fazu evropskog takmičenja.

Čini se da u klubu, ipak, atmosfera nije baš na najbiolje nivou.

Hrvatski Index.hr prenosi Vijest da je trener Rijeke Željko Sopić jako blizu otkaza, kao i da stanje u samom klubu, ali i svlačionici nije kakvo se očekivalo.

Oglasi

"Željko Sopić mogao bi uskoro napustiti Rijeku. Šire se glasine kako je trener izgubio dio Rijekine svlačionice, posebno nakon poraza u finalu kupa od Dinama, ali i da su zahladili odnosi na relaciji Mišković - Sopić", naovdi pomenuti mediji.

Sopić je na klupu Rijeke sjeo 23. augusta prošle godine, a stigao je iz redove Gorice.

Na klupi itma sa Rujevice Sopić ima učinak od 23 pobjede, sedam remija i osam poraza u 38 utakmica.

Potražite više informacija na temu HNL:

Igrala je Rijeka veoma dobro, bilo je nekoliko sjajnih partija, kao i trijumf protiv Hajduka na Poljudu.

Očekivalo se na Rujevici da bi sezona mogla biti trofejan, ali u maju se sve raspalo. Dinamo je bio bolji u završnici i zasluženo stigao do nove duple krune u hrvatskom fudbalu.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Nema "Janeza" na klupi...nema lovorika
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi