Hoće li Sergej Jakirović u Dinamo iz Rijeke povesti i svog miljenika, Niku Jankovića?
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Već su dva puta sarađivali

Hoće li Sergej Jakirović u Dinamo iz Rijeke povesti i svog miljenika, Niku Jankovića?

E. Ganibegović

Bh. stručnjak Sergej Jakirović jučer je na iznenađenje sportske javnosti u Hrvatskoj i regionu napustio Rijeku i preuzeo Dinamo. Sve se desilo munjevito brzo, a pitanje koje je logično sada da se postavi je i da li će iz Rijeke u Dinamo povesti i svog miljenika, Niku Jankovića.

Kao grom iz vedra neba jučer je odjeknula vijest da je Sergej Jakirović postao novi trener GNK Dinamo Zagreb. Samo dan prije vodio je Rijeku do pobjede nad Lokomotivom u HNL, a onda je predstavljen kao novi trener Dinama.

U NK Rijeka su razočarani. S Jakirovićem odlazi i kompletan stručni štab i ne zna se ko će voditi tim u play-offu Konferencijske lige protiv Lillea već za dva dana. 

Sve se odigralo veoma brzo. Prema Jakirovićevim riječima, u dva sata je bio na plaži, a u tri je sve bilo gotovo. Dinamo je iskoristio klauzulu u ugovoru Jakirovića po kojoj ga je mogao dovesti svaki klub koji isplati šest njegovih mjesečnih plata, a to je oko 100.000 eura što je za Dinamo sitniš.

Rijeka, osim što je ostala bez trenera koji ju je digao iz pepela prošle sezone, sada ima izrazito opravdan razlog da strahuje i za svog ponajboljeg igrača, Niku Jankovića.

Oglasi

Naime, ovaj sjajni mladi veznjak miljenik je Sergeja Jakirovića i ne bi bilo nikakvo čudo da ga popularni Profa sa sobom odvede na Maksimir, naročito ako i u njegovom ugovoru ima neka slična klauzula. 

Pretprošle sezone, kao trener Zrinjskog, Sergej Jakirović na posudbu iz Dinamo Zagreba dovodi do tada relativno nepoznatog mladog veznjaka, Niku Jankovića.

Ispostavilo se to kao pun pogodak za Zrinjski, a posebno je Janković bljesnuo u Evropi prošlog ljeta kada je bio junak prolaska u play-off Konferencijske lige golovima protiv Tirane i Tobola u drugom i trećem pretkolu.

Zimus je Sergej Jakirović postao novi trener Rijeke, a sa sobom je iz Zrinjskog poveo i Niku Jankovića koji je bio na posudbi do kraja sezone, a zatim potpisao ugovor s Rijekom na tri godine.

Veznjak iz Sinja koji za tri dana puni 22 godine nastupio je već na osam utakmica ove sezone i postigao četiri gola uz tri asistencije, što dovoljno govori o tome o kakvom se igraču radi i koliko je važan za Rijeku.

On je dijete NK Trnje Zagreb, ali je još s deset godina stigao u Dinamo. Napušta ga 2013. godine i odlazi u Stuttgart, da bi se na Maksimir ponovo vratio nakon tri godine. Bio je na posudbama u Slaven Belupu, Gorici, Zrinjskom i Rijeki, ali definitivno ne treba da iznenadi ako po već treći put stigne u Dinamo, naročito sada kada je šef stručnog štaba postao Sergej Jakirović koji mu izuzetno vjeruje. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Šta će biti od svega, ostaje da vidimo. Sada je sve trenutno na fazi nagađanja, ali Dinamo je klub koji se ne odbija. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Neće, ne bi ga ni iz Zrinjskog dovodio već je Janković bio posvađan s Rendulićem.
1 0
Kyle8812
Hahahahahaha strasan novinar.Jankovic> Baturina??????? Hajd majketi poštedi nas piši o guzovima to samo i znate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi