Rijetko viđeno: Klaas-Jan Huntelaar je jači i od VAR-a!

Jedan ponište, drugi neće

Rijetko viđeno: Klaas-Jan Huntelaar je jači i od VAR-a!

Iskusni holandski napadač Klaas-Jan Huntelaar (35) sjajno je otvorio novu sezonu i čini se da u Ajaxu proživljava drugu mladost.

Na deset odigranih utakmica u Eredivisiji i kvalifikacijama za Ligu prvaka, Huntelaar je zabio osam golova i upisao jednu asistenciju čime je potvrdio onu staru da je klasa, jednostavno, vječna.

Njegov Ajax je jučer gostovao Vitesseu u okviru 4. kola holandskog prvenstva i slavio je sa ubjedljivih 4:0, a utakmicu je obilježio Huntelaar koji je postigao dva pogotka.

Posebno je zanimljiv bio onaj drugi u 58. minuti, s obzirom da je postignut samo 30-ak sekundi nakon što mu je prethodni poništen.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Naime, Huntelaar je pri rezultatu 3:0 postigao pogodak koji je zbog VAR-a poništen zbog ofsajda, ali čim se igra nastavila - postigao je gotovo identičan gol koji je ovoga puta bio priznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi