Ajax i Red Bull Salzburg bez problema do play-offa

Liga prvaka, 3. pretkolo

Ajax i Red Bull Salzburg bez problema do play-offa

Fudbaleri Ajaxa i Red Bull Salzburga potvrdili su večeras plasmane u play-off Lige šampiona nakon što su u revanš susretima bili bolji od Standarda iz Liegea i Shkendije. 

Ajax i Standard su u prvom meču odigrali bez pobjednika (2:2), a ekipa iz Amsterdama je večeras na svojoj Areni bila bolja sa uvjerljivih 3:0. Prvi gol za domaće postigao je Huntelaar u 30. minuti, da bi samo četiri minute kasnije De Ligt povisio prednost. U drugom dijelu meča domaći su potvrdili pobjedu i prolaz dalje golom Neresa u prvom minutu nastavka.

Austrijski Red Bull Salzburg bio je i prije revanša već jednom nogom u play-offu, a večerašnjom pobjedom u Skoplju samo je potvrdio prolaz dalje. Salzburg je u prvom meču dobio Shkendiju sa 3:0, da bi večeras slavio sa 1:0 golom Minamine.

Austrijska ekipa će u play-offu igrati protiv pobjednika iz dvomeča Spartak Trnava - Crvena Zvezda. Tamo se trenutno igraju produžeci.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi