Ferdinand: Dopisujem se s Ronaldom, miran je, trenira, sprema se za narednu fazu

Bivši saigrači

Ferdinand: Dopisujem se s Ronaldom, miran je, trenira, sprema se za narednu fazu

Edmir Škorić

Rio Ferdinand je u svojoj emisiji "Vibe With Five" otkrio da je razmijenjivao poruke s Cristianom Ronaldom, koji je imao težak period i koji bi tek trebao da sazna ime novog kluba.

Zapravo, Ronaldo vjerovatno već zna ime kluba, ali nogometna javnost nestrpljivo čeka da obznani odluku o nastavku karijere.

Portugalski reprezentativac je u Kataru postao slobodan igrač nakon što je Manchester United objavio da je okončana saradnja prije vremena, a sve zbog onog eksplozivnog intervjua kojeg je CR7 dao Piersu Morganu i u kojem je blatio i klub i aktuelnog menadžera Erika ten Haga.

Zadnjih se sedmica spominje Ronaldov odlazak u Saudijsku Arabiju jer mu je navodno bogati klub Al Nassr spremio ugovor od 200 miliona eura po sezoni.

Rio Ferdinand, Ronaldov bivši saigrač, otkriva da se čuje s Portugalcem, te je kazao:

"Da, razgovarali smo, razmijenili smo poruke. Miran je i trenira. Sprema se za narednu fazu".

Oglasi

Ronaldo je imao neuspješan Mundijal u Kataru. S Portugalom je neočekivano ispao od Maroka u četvrtfinalu, nakon čega se rasplakao, svjestan da je izgubljena i posljednja nada da osvoji titulu svjetskog prvaka.

Inače, blistava karijera koju je imao učinila je da bude jedan od najboljih na svijetu, te se već dvije decenije nogomet dijeli na dva dijela - na Ronalda i Messija. Za razliku od Ronalda, Messi danas igra finale i ima priliku za trofej, a protivnik njegovoj Argentini biće Francuska.

Ronaldo je s Manchester Unitedom osvojio Ligu prvaka 2008. godine. Zabio je gol u finalu te je proglašen igračem turnira iako je u istom finalu promašio jedanaesterac. S Crvenim đavolima ima i tri naslova engleskog Premiershipa, od 2006. do 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Realom ima dva naslova La Lige, te čak četiri Lige prvaka, a također i po dva Kupa kralja i Superkupa Španije, te tri trofeja Svjetskog klupskog prvenstva.

Najveći uspjeh s reprezentacijom Porutgala je osvojeno Evropsko prvenstvo 2016. godine, te osvojena Liga nacija u sezoni 2018/19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti