Ferdinand o trenutno najboljem igraču Evrope: "Svaki put kad zabije hat-trick ja povratim!"

Ne može da ga prežali

Ferdinand o trenutno najboljem igraču Evrope: "Svaki put kad zabije hat-trick ja povratim!"

Admin Čaušević

Iako je u fudbalskoj penziji Rio Ferdinand itekako prati dešavanja u svijetu fudbala te redovno komentariše aktulena dešavanja. Sada je odlučio da komentariše i najboljeg igrača Evrope u ovom trenutku.

Sa 17 golova u Bundesligi Harry Kane trenutno s pravom nosi epitet najboljeg igrača Evrope. Topnik Bayerna je uz to dodao i četiri gola u Ligi prvaka.

Engleza je dugo vremena ciljao Manchester United, ali je bivši kapiten Tottenhama prešao u Bayern u transferu vrijednom 95 miliona eura i ako se po jutru poznaje dan nije pogriješio.

Erik Ten Hag i sportski menadžment Manchester Uniteda odlučili su da će Kaneova rezervna opcija biti Rasmus Hojlund za kojeg su Crveni đavoli kasnije platili 75 miliona eura.

Kane je do sada u Bundesligi zabio tri hat-tricka

Realnost je da se radilo o okladi na budućnost, ali u engleskom klubu rezultati se traže odmah pa je bilo lako zaključiti da je dovođenje mladog Danca pravo kockanje.

I tako je i bilo. Zapravo, Kane sa 17 golova u Bundesligi je zabio više nego cijela ekipa Manchester Uniteda (13) u Premiershipu. Sigurno poražavajuća činjenica i bolan podatak za fanove Crvenih đavola.

Oglasi

To je teško palo nekim od najvećih engleskih fudbalera u historiji kao što je Rio Ferdinand koji je otvoreno govorio kako se osjeća zbog nedolaska Kanea.

"On je već zabio treći hat-trick! Svaki put kad vidim ime Harryja Kanea kako pored sebe nosi nagradu za igrača utakmice uz hat-trick, povratim. Stalno se pitam zašto ga nismo doveli", kazao je Ferdinand.

Legendarni defanzivac Manchester Uniteda pokazao je lično žaljenje zato što Kane nije doveden, a sa druge strane sjajni napadač zaista briljira van Ostrva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, ako Kane bude u uključen u 40 golova Bayerna ove sezone u svim takmičenjima računajući i asistencije Bavarci će mu morati isplatiti bonus od 250.000 eura.

Sjajni golgeter je do sada protivničke mreže tresao 21 put, te je upisao sedam asistencije. Dakle, odličan bonus je i više nego izvjestan.

Top Komentari

bazaorao
Hehehe najbolji igrač Evrope isto ko i Lesi svijeta. Novinari novinari
0 1
Culer
Jer ste kite i nije htio da igra za vas. Od**** engleski žvaljo, nebitan ste klub, vremena su se promijenila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti