"Trojica su najbolja svih vremena, jedan od njih je Luka Modrić"
Foto - EPA

Ferdinand nema dileme

"Trojica su najbolja svih vremena, jedan od njih je Luka Modrić"

Midhat Šljivak

Legendarni engleski fudbaler Rio Ferdinand smatra Luku Modrića jednim od tri najbolja vezna fudbalera u historiji fudbala.

Rio Ferdinand je u jednom razgovoru za englesku TV kuću dobio opciju da bira između čuvenog Italijana Andree Pirla i hrvatskog genijalca Luke Modrića.

Za Ferdinanda nema nikakve dileme. Pirlo nije ni blizu Modriću kojeg smatra jednim od najboljih svih vremena.

"Pirlo ili Modrić? Modrić", rekao je Ferdinand i zatim objašnjava:

"Kada pričamo o najboljim veznim fudbalerima svih vremena, Pirlo nema tu šta tražiti. Tu su Xavi, Iniesta i Modrić", jasan je stav legendarnog fudbalera.

Oglasi

Luka Modrić je već godinama u vrhu svjetske fudbalske scene. Kruna karijere mu je svakako osvajanje Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta koju je dobio 2018. godine.

Tokom 11 godina boravka u madridskom Realu osvojio je sve što je mogao, a velike uspjehe bilježio je i s reprezentacijom Hrvatske na Mundijalima 2018. i 2022. godine.

Podsjetimo, karijeru 38-godišnji veznjak počeo u zagrebačkom Dinamu. Kalio se u Zrinjskom i Interu iz Zaprešića i zatim je eksplodirao u dresu Modrih.

Odlični nastupi su mu 2008. godine donijeli transfer u Tottenham, da bi četiri godine kasnije napravio potpis života, te je postao član Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Kraljeva odigrao je 492 utakmice uz 37 postignutih golova, a u nacionalnom timu mu je učinak od 166 nastupa i 24 pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
Hooppaa,masallah,masallah:)Jos dva dana besplatnog odmora u Hrvatskoj,u jednoj od brojnih garaza za ove hrvatske hvalospjeve...
1 0
Tutumaca
Da da
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi