Ma koji Messi i Henry? Ferdinand otkrio ko ga je najviše ponizio na terenu: "Ti i Vidić samo..."

Čuveni štoper iznenadio

Ma koji Messi i Henry? Ferdinand otkrio ko ga je najviše ponizio na terenu: "Ti i Vidić samo..."

Admin Čaušević

Igrao je Rio Ferdinand protiv brojnih velikih igrača tokom karijere. Izdvajaju se Leo Messi, Ronaldo Nazario, Ronaldinho, Zidane, Thierry Henry i mnogi drugi, ali zanimljivo da ga je najviše ponizio jedan drugi čovjek. 

Ferdinand je nakon decenije šutnje otkrio urnebesan i grub način na koji ga je Sergio Busquets ismijavao tokom Barcelonine pobjede u finalu Lige prvaka 2011. godine.

Manchester United je bio kratak protiv tada moćne ekipe Pepa Guardiole koju su predvodili igrači popu Pedra, Lionela Messija i Davida Ville, izgubivši 3:1 na Wembleyu.

Bila je to ponižavajuća noć za Crvene đavole. Barca je imala 19 udaraca prema Unitedovu golu i čak 63 posto posjeda lopte, a engleski tim se mučio da uopšte dođe do lopte.

Ferdinand je sada otkrio kako se Busquets rugao njemu i njegovom partneru u odbrani Nemanji Vidiću dok su njih dvojica uglavnom koristili duge lopte.

"Sjećam se da sam uzeo loptu u maloj tučnjavi s Busquetsom, bio je sami kraj, oni su pobjeđivali', rekao je Englez u jednom podcastu te nastavio:

Oglasi

"Uzeo sam mu loptu, a sudac je zazviždao ili šta već i Busquets mi je rekao: 'Ti i vidić samo bum, bum bum', kao 'Duga lopta, duga lopta, duga lopta.'"

"Skoro sam se nasmijao. Osjećao sam se tako sramotno. Nikada se nisam tako osramotio na terenu.'"

Bila je to gorka pilula za progutati, pogotovo jer je to za tadašnje izabranike Sir Alexa Fergusona bio drugi put u dvije godine da su izgubili finale Lige prvaka od Barcelone.

Bila je 2009. godina kada je na ekipa Sir Alexa Fergusona poražena na rimskom Olimpicu, poništena je briljantnošću Xavija i osuđena na poraz golovima Samuela Eto'oa i Messija.

"U oba smo finala odigrali jako visok presing i naša igra u to vrijeme vjerovatno nije bila takva protiv velikih momčadi u Evropi", dodao je Ferdinand.

Nakon drugog poraza, on, Ryan Giggs, Paul Scholes i Rooney mogli su se vidjeti kako izvještavaju o utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjećam se da sam nakon utakmice otišao gledati kako Barcelona uzima trofej, tamo smo bili Giggsy, Scholesy, mislim Wazza i ja."

"Stavili smo ruke preko lice i jedni drugim rekli: 'Idemo s ovog terena, dovraga, bilo nam je neugodno.'", završio je jedan od najboljih defanzivaca u historiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi