Velikan ga je otjerao, a osvetu je počeo sa raketom: "A govore mi da nemam snage..."

Zabio je fantastičan gol

Velikan ga je otjerao, a osvetu je počeo sa raketom: "A govore mi da nemam snage..."

Admin Čaušević

Kako bi ispeglali račune neki klubovi su primorani da prodaju igrače, dok neki doslovno tjeraju one koji su višak.

Po tom pitanju najvećih problema u posljednjih godinu imala je Barcelona pa je niz fudbalera napustilo Nou Camp na sve načine osim vlastitom željom za odlaskom.

Među igračima koji su otišli je i maldi Riqui Puig, ovaj 23-godišnjak je otišao preko Bare i potpisao je za LA Galaxy. Sinoć je postigao i svoj prvijenac.

Španski veznjak je fantastično pogodio za konačnih 2:2 protiv Toronta za kojeg igraju Lorenzo Insigne i Federico Bernardeschi.

"Šteta zbog remija, ali dobar poen na teškom terenu", rkeao je Puig poslije meča u kojem je upisao svoj treći nastup za novi klub.

"Mislim da nikad nisam postigao gol sa ove udaljenosti. Uvijek mi govore da ne šutiram, da nemam snage za šut, ali ovaj gol je bio sa lijepe udaljenosti."

Oglasi

U La Galaxyju su svojevremeno velikom Barcinom talentu već dodijelili nadimak i zovu ga Riqui Raketa.

"Došo sam ovdje da pokažem ko sam. Veoma sam sretan.Privikavam se i želim da osvajam trofeje. Ne volim da gubim i u svakoj utakmici idem do kraja."

Puiq je na neki način otjeran s Nou Campa jer ga Katalonci uopšte nisu vodili na američku turneju o čemu je ovaj fudbaler ranije govorio.

"Sve se to moglo uraditi na drugi način. Razočaran sam nakon sedam godina u klubu. Dok su svi ostali igrali prijateljske utakmice ja sam ostao u Barceloni. To me jako boljelo", poručio je mladi fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi