Rivaldo: Po mom mišljenju, Zlatna lopta treba pripasti Messiju

Brazilac jasan

Rivaldo: Po mom mišljenju, Zlatna lopta treba pripasti Messiju

Čini se da odavno nije postojala ovakva dilema ko će osvojiti Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta kao što je to slučaj ove godine.

Krajem sezone je djelovalo da je Leo Messi jedino ime koje se ističe na listi kandidata za ovu prestižnu nagradu, ali obzirom da je njegova Barcelona ispala od Liverpoola u Ligi prvaka, a Van Dijk sa Redsima osvojio ovo takmičenje, pojavile su se dileme.

Mnogi smatraju da je sjajni holandski defanzivac zaslužio osvojiti svoju prvu Zlatnu loptu, ali legendarni Brazilac Rivaldo ipak nema dilemu.

On smatra da bi Messi trebao osvojiti svoje šesto priznanje.

"Po mom mišljenju, Zlatna lopta ove sezone je Messi. Zaslužio je zbog svega što je učinio. Nije osvojio Ligu šampiona, ali zbog onoga što je uradio na individualnom nivou treba dobiti priznanje. Postigao je mnogo golova, važnih golova", kazao je Rivaldo.

Legendarni Rivaldo objasnio zašto treneri ne vole Ronalda i Messija

Legendarni Rivaldo koji je 1999. godine kao član Barcelone osvojio Zlatnu loptu je otkrio zašto Messi, ali i Cristiano Ronaldo te Neymar nisu omiljeni kod trenera.

"Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo su drugačiji igrači, ekipa i trene ne znaju kako ono radi stvari sa druge planete zbog toga se ne sviđaju mnogim trenerima jer oduzimaju zasluge onim što sjede na klupi", rekao je brazilski as.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Upravo iz tog razloga preferiraju da kažu kako ova trojica igrača znaju uraditi dobre stvari iz ugla pojedince. Imati šampione olakšava posao, ali to ne znači i pobjede."

"Ja lično preferiram takve igrače jer fudbal je radost i svima se sviđa ono nešto drugačije na terenu. Tim je uvijek važan, ali je potrebno imati igrače koji znaju napraviti razliku", dodao je Rivaldo.

Top Komentari

Hooruk
A kad nije trebao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi