Idealni sastav Cope bez Lionela Messija
(Foto: EPA)

Argentinac izostavljen

Idealni sastav Cope bez Lionela Messija

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila osvojila je Copa America.

Prvenstvo Južne Amerike održano je u ovoj zemlji, a na kraju su u finalnom duelu Karioke savladale Peru sa 3:1 i tako su po deveti put osvojile naslov najbolje selekcije Južne Amerike.

Očekivano, nakon osvajanja titule prvaka fudbaleri Brazila dominiraju i u izboru za najbolji sastav prvenstva, a tamo su petorica fudbalera ove selekcije.

Ono što je svakako veoma interesantno je činjenica da u idealnom sastavu Cope nema prve argentinske zvijezde Lionela Messija, koji je nakon završetka prvenstva javno istakao da smatra da je sve namješteno da Brazil osvoji titulu.

Idealni sastav Copa America izgleda ovako:

Messi odbio da preuzme medalju: "Neka rade šta hoće, ali istina mora biti rečena"

Lionel Messi je planirao da Copa Americu završi sa trofejem, ali je to uradio dobijanjem crvenog kartona.

U susretu za treće mjesto Argentina je sa 2:1 pobijedila Čile, a Messi je isključen u finišu prvog poluvremeno nakon okršaja sa Garyem Medelom.

"Medel uvijek igra na granici. Sa žutim kartonima za obojicu bi se sve završilo...Važno je da je ekipa završila dobro turnir. Možda sam isključen zbog onog što sam rekao prošli put..."

Kapiten Gaučosa je odbio da učestvuje na ceremoniji dodjele medalja. Imao je, kako kaže, dobar razlog za to.

"Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija, sudije i sve to nisu nisu dopustili ljudima da uživaju u fudbalu".

Istakao da je večerašnje finale između Brazila i Perua rezervisano za domaćina.

"Trofej je rezervisan za Brazil. Nadam se da sudije i VAR neće utjecati i da će dozvoliti Peruu da igra, ali teško".

O mogućim sankcijama bio je kratak i jasan: "Neka rade šta žele, istina se mora reći."

Naredno izdanje Copa America igra se sljedeće godine, a domaćini će biti Argentina i Kolumbija. Bit će to vjerovatno posljednja šansa za Messija da osvoji kontinentalno prvenstvo.

Top Komentari

Mase007
Pa logicno. Sta je to pokazao osim hodanja po terenu i pricanja.
0 3
Hooruk
Psi pusteni sa lanca pa laju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi