Zov arapskog novca sve jači: 'Pokleknut' će Manchester City i Mahrez

Sve čine da dovedu Ažirca

Zov arapskog novca sve jači: 'Pokleknut' će Manchester City i Mahrez

Samir Mlaćo

Nogometni svijet seli u Saudijsku Arabiju. Saudijci doslovno 'bacaju' novac i dovode velike zvijezde, a blizu je i Riyad Mahrez.

Činilo se gotovo nemogućim takav scenarij prije mjesec dana, no sada stižu nove informacije.

Nove informacije kažu da se danas očekuje službena ponuda Al Ahlija prema Manchester Cityju.

Spominje se četvrtogodišnji ugovor te bi Mahrez završio karijeru u ovoj zemlji, no nema zvaničnih informacijama o visini primanja.

Al Ahli bi prema dostupnim informacijama platio 20 miliona eura engleskom prvaku i otkupio preostale dvije godine ugovora.

Oglasi

Novac je to koji se teško odbija, te će u narednim danima biti poznato više informacija. Da li će alžirski reprezentativac nastaviti selidbu igrača iz Evrope ka Saudijskoj Arabiji ostaje da se vidi.

U Saudijsku Arabiju je nedavno stigao i portugalski reprezentativac Rube Neves koji je otvoreno govorio da je novac ono što privlači sve igrače u tu zemlju, a ne kao što su neki isticali 'novi izazov' i slično.

"Naravno da sam došao zbog projekta koji mi je klub predstavio, ali svi znate glavni razlog. To je moja porodica i šansa da im pružim život o kojem smo uvijek sanjali. To je najveći razlog zašto sam tu. Imam troje djece i sjajnu suprugu i moram da se brinem o njima najbolje što mogu. Oni su moj najveći trofej", rekao je Neves i dodao.

Jasno da me privukao i projekt kluba jer je ovo najveći klub u Aziji. Otkako sam potpisao moj profil na Instagramu je poludio, nevjerovatno je koliko ima Al Hilal navijača i koliko su oni strastveni oko fudbala. Siguran sam da sam donio dobru odluku".

Portugalac ima tek 26 godina i najbolji period karijere je pred njim, a sigurno ni sam nije očekivao da će ga provesti van Evrope. No, život zaista piše romane, a Neves je najbolji dokaz za to.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Saudijsku Arabiju je stigao i iskusni napadač Karim Benzema, bivši član Reala, a očekivao se i Lionel Messi, no on je izabrao Sjedinjene Američke Države..

Već od ranije u Saudijskoj Arabiji je Cristiano Ronaldo, a bogati Saudijci svakog novog dana spremaju nove transfere.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi