Predsjednik Al Ahlija s koferom para došao u London na noge velikoj zvijezdi  sa samo jednim ciljem

Mahrez napušta City?

Predsjednik Al Ahlija s koferom para došao u London na noge velikoj zvijezdi sa samo jednim ciljem

Edmir Škorić

Bogati Arapi ništa ne čekaju, kreću po još jednu zvijezdu, a sada je predsjednik Al Ahlija otputovao u London po nogometaša Manchester Cityja.

Saudijska Arabija poslala je važnu ponudu Riyadu Mahrezu (32), koji ima ugovor do ljeta 2025. u Manchester Cityju. Žele ga već ovog ljeta kako bi nastavili ekspanziju tamošnjeg nogometa uz pomoć velikih zvijezda iz Evrope.

Nakon Karima Benzeme i N'Goloa Kantea, Saudijska Arabija htjela bi dovesti i Riyada Mahreza (32). Prema informacijama RMC Sporta, stigla je važna i jako jako bogata ponuda za alžirskog reprezentativca.

Detalji o ciframa nisu poznati, ali mogli bi vrlo brzo da ugledaju svjetlost dana. Za sada se čini malo vjerovatnim da će se Riyad Mahrez odlučiti na odlazak, ali jednostavno na zov arapskog novca katkad je teško ostati gluh.

Igrač i dalje ima volju za igranjem u Evropi, što je jasno, no preko noći sve se mijenja, što smo vidjeli u slučaju Benzeme.

Oglasi

10. najkorišteniji igrač ove sezone Pepa Guardiole priprema se za finale Lige prvaka s Manchester Cityjem protiv Intera, iako je Pep inzistirao na drugim rješenjima u važnim utakmicama nokaut faze, ali svakako se radi o igraču koji bi mogao zaigrati kao starter i od kojeg se očekuje i da sa klupe napravi nešto na terenu.

Predsjednik Al Ahlija Waleed Muaath otputovao je u London i pokušat će da osigura potpis Mahreza. Al Ahli je bio tim koji se zanimao za Lionela Messija, ali Argentinac je na kraju odabrao Inter Miami.

Mahrez će biti na slatkim mukama i morat će da donese odluku, ali ne treba da nas iznenadi ako bivši igrač Leicestera ubrzo pute na putu za Bliski istok.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alžirac ima čak pet titula engleske Premier lige, a u ovoj sezoni odigrao je ukupno 47 utakmica u svim takmičenjima za City te je postigao 15 golova uz 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti