Inter Miami pravi Dream Team: Počeli pregovori s još trojicom, nema sumnje da je to Messijev plan

MLS tim će dovesti još nekoliko zvijezda

Inter Miami pravi Dream Team: Počeli pregovori s još trojicom, nema sumnje da je to Messijev plan

E. Škorić

Iako još nema zvanične potvrde, stigla je večeras vijest da je sve dogovoreno i da Lionel Messi karijeru nastavlja u Inter Miamiju.

Nakon što se rastao sa PSG-om, s kojim je odbijao produžiti saradnju, Argentinac je birao između bivšeg kluba Barcelone, Inter Miamija i Al Hilala iz Saudijske Arabije, da bi na kraju odabrao put u Miami.

Čini se da je ključna bila odluka supruge Antonele, koja je željela da se preseli u Sjedinjene Države, gdje će porodica Messi zaista uživati u suncu i moru.

Messi je najviše od svega želio da se vrati u Barcelonu, ali katalonski klub nije mogao da udovolji uslovima, niti ima ekonomsku moć kao preostala dva tima koja su pregovarala o dovođenju Argentinca.

Saudijski gigant mu je ponudio dvogodišnji ugovor vrijedan čak 1,2 milijardu eura, no Messi nije bio impresioniran tim novcem i odlučio se na odlazak u MLS ligu.

Athletic prenosi da ponuda MLS-a Messiju uključuje ugovore o podjeli prihoda i dobiti s Appleom i Adidasom i opciju kupovine procenta MLS tima po okončanju ugovora.

Oglasi

Cifre nisu precizirane, ali Apple je prošle godine s MLS ligom potpisao 10-godišnji sponzorski ugovor vrijedan 2,5 milijarde dolara, te je jasno da će Messi dobiti ogroman dio kolača, dok će generisati i Adidasove prihode od prodaje dresova.

Očekuje se da Messi veoma brzo bude i zvanično igrač Intera, a kako javlja argentinski novinar Gaston Edul, Inter Miami sprema se formirati sjajnu ekipu s Messijem.

Naime, on tvrdi da su počeli pregovori Inter Miamija sa bivšim igračima Barcelone Sergijom Busquetsom, Jordijem Albom i Luisom Suarezom. Sva trojica su imala priliku u prošlosti igrati s Messijem, a osim toga imaju jako dobre odnose.

Nema sumnje da je na neki način sam Messi učestvovao u ideji i da je zatražio dolazak starih prijatelja. I dok je Suarez davno otišao iz Barcelone, nedavno su se od kluba oprostili Alba i Busquets, te kao slobodni igrači traže nove timove.

Suarez je trenutno član Gremia, ali ima ugovor do kraja 2024. godine, mada neće biti problem Inter Miamiju da ga otkupi ako to zaista bude i želio.

Svi su u poznim igračkim godinama, ali zaista bi bila nevjerovatna stvar ponovo ih vidjeti na jednom mjestu, pa makar to bilo i u momčadi koja igra u MLS ligi.

Top Komentari

user1676286668
Kepec nemoze sam nista uvijek mu treba pomoć
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi