Da li će Džeko i Varešanović odmjeriti snage, situacija u Rizeu uopšte nije obećavajuća

Nevrijeme zahvatilo turski grad

Da li će Džeko i Varešanović odmjeriti snage, situacija u Rizeu uopšte nije obećavajuća

E. Čaušević

Rizespor i Fenerbahče danas trebaju igrati meč 26. kola turske Superlige, ali zbog jake kiše koja pada u Rizeu čini se da je upitno da li će ova utakmica biti odigrana u planiranom terminu.

Mnogi vjeruju da nas u okršaju Rizespora i Fenerbahčea očekuje dosta uzbuđenja jer gosti iz Istanbula nemaju pravo na kiks ukoliko žele zadržati korak za liderom Galatasarayjem.

Meč ovih timova posebno je zanimljiv i javnosti u Bosni i Hercegovini jer će to biti okršaj naših reprezentativaca Edina Džeke i Dala Varešanovića.

Džeko je ove sezone prva zvijezda Fenerbahčea i trenutno najbolji strijelac Superlige, ali i Varešanović u dresu Rizespora igra zaista fantastično i očekuje se da obojica budu na terenu od prve minute.

Utakmica između Rizespora i Fenerbahčea trebala bi početi u 17 sati, no turski mediji pišu da je trenutno upitno da li će se ista danas odigrati.

Oglasi

Naime, Rize je danas zahvatilo veliko nevrijeme i već satima pada jaka kiša zbog čega teren Caykur Didi stadiona ne izgleda baš najbolje.

Na terenu se vide lokve na većini terena, a ono što je najgore jeste što kiša i dalje pada i intenzitet iste se još uvijek nije smanjio.

[twitter]https://twitter.com/fbsprts/status/1758835030523085081[/twitter]

Do početka meča u Rizeu ostalo je nešto više od dva sata i organizatori meča se nadaju da će kiša uskoro stati kako bi pokušali da riješe mnoge lokve koje su se stvorile na terenu, te kako bi teren bio uslovan za igru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mediji u Turskoj pišu da je po trenutnim uslovima upitno da li će meč biti odigran, ali da se nadaju skorom prestanku ili smanjenju intenziteta padavina kako bi se teren koliko-toliko spremio za utakmicu.

Nakon neočekivanog kiksa i remija protiv Alanyaspora ekipa Fenera je druga s dva boda manje u odnosu na Galatu, dok je Rize šesti sa 36 bodova i u lošoj seriji od tri uzastopne utakmice bez pobjede.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
jake li utakmice i igraca hahahahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi