Ne smiruje se drama između Džeke i Kartala, Turci su vidjeli šta je Dijamant uradio na Instagramu

Fotografija kruži društvenim mrežama

Ne smiruje se drama između Džeke i Kartala, Turci su vidjeli šta je Dijamant uradio na Instagramu

Endin Čaušević

Edin Džeko i Ismail Kartal danas su u centru pažnje turske javnosti jer se sve više piše o tome da kapiten i trener Fenerbahčea uopšte nisu u dobrom odnosu, a nije pomogao ni potez bh. reprezentativca na Instagramu koji su svi odmah upratili.

Nakon što je Fenerbahče za vikend ponovo kiksao i osvojio samo bod protiv Alanyaspora (2:2) ponovo su krenule špekulacije o tome da atmosfera u svlačionici turskog velikana nije najbolja i da je to glavni uzrok svega.

Turski mediji u prvi plan stavljaju Edina Džeku i Ismaila Kartala za koje se već neko vrijeme piše da nemaju dobar odnos. To se moglo vidjeti u par navrata kada je Kartal izvodio Džeku iz igre jer je bh. napadač negodovao jasno zbog takvih odluka.

Nakon lošeg rezultata i činjenice da Fenerbahče više nije lider u Turskoj ovih dana pojačala su se pisanja turskih medija o Džeki i Kartalu, te potenciranje da kapiten i trener ovog tima ne mogu funkcionisati zajedno.

Čak se navodi da bi Kartal mogao dobiti ultimatum u narednim mečevima i ukoliko ekipa ne popravi formu i rezultate na kraju bi turski stručnjak mogao dobiti otkaz.

Oglasi

Mediji u Turskoj navode da Džeko nije jedini koji je nezadovoljan poslom koji obavlja trener, ali s obzirom da je kapiten ovog tima jasno je da se bh. napadač našao u centru pažnje svega toga.

Međutim, Džeki nije pomoglo ni ono što je napravio na Instagramu nakon utakmice protiv Alanyaspora što su navijači i javnost u Turskoj odmah zapazili, te o tome jutros bruje na društvenim mrežama.

Naime, oni dijele fotografiju s Džekinog Instagram profila gdje je navodno bh. napadač otpratio Kartala na ovoj društvenoj mreži.

[twitter]https://twitter.com/jokerali1905/status/1757185339335053686[/twitter]

Oni na listi osoba koje Džeko prati na Instagramu nisu našli ime Ismaila Kartala, a naravno to je samo dodatno podgrijalo priče da između njih dvojice odnos zaista nije baš najbolji.

Oglasi

Džeko na Instagramu prati ukupno 839 osoba i navodno na toj listi bio je i Kartal, ali više tu trenera Fenerbahčea očito nema što se lako može provjeriti na profilu kapitena naše reprezentacije.

No, tu se priča ne završava jer ni Kartal ne prati Džeku na Instagramu. On prati tek 18 profila, ali tu su pojedini igrači Fenera poput Dušana Tadića, Serdara Dursuna, Irfana Kahvecija... Međutim, kapitena njegove ekipe na toj listi nema.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sigurno je da će Džeko i Kartal i naredni period biti "pod povećalom" i da će se pratiti svaki njihov potez, a ovakve priče i potezi jasno da najviše štete Fenerbahčeu i atmosferi u svlačionici turskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi