Robben razmišlja da se vrati iz penzije: Taj osjećaj mi dolazi s vremena na vrijeme...

Nekadašnja zvijezda Bayerna

Robben razmišlja da se vrati iz penzije: Taj osjećaj mi dolazi s vremena na vrijeme...

Nekadašnji fudbaler Bayern Minhena Arjen Robben kaže kako mu fudbal sve više nedostaje pa ponekad pomisli da bi se mogao vratiti na teren, odnosno izaći iz penzije.

Nekadašnji krilni fudbaler otišao je u penziju prošlog ljeta i okončao karijeru u kojoj je igrao za Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern Minhen.

Osvajao je prvenstva u Nizozemskoj, Engleskoj i Španiji prije nego što se skrasio u Minhenu gdje je proveo čak 10 godina.

Trenutno teče njegova prva godina otkad je u penziji, ali umjesto da uživa u slobodnim danima, Robben poručuje kako razmišlja da se vrati na teren.

"Na početku fudbal mi nije nedostajao uopšte", rekao je on za FC Bayern Podcast i dodao: 'Ali, onda je nastupila faza kada sam opet osjetio želju i imao sam misli poput: 'Hej, možda bih htio još malo da igram'. S vremena na vrijeme još uvijek imam taj osjećaj. Možda je ostalo ono nešto u meni jer sam čitav život sportista".

"Kada se oprostite, niko više ne čeka na vas, ali vi trebate nešto što je vrijedno ustajanja. U mom slučaju, to su moja djeca", dodao je Nizozemac.

Nastavili su da ga ispituju oko povratka te mu je postavljeno pitanje ima li nešto konkretno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nemam ništa posebno u glavi", poručio je Robben.

On je tokom karijere, koja je trajala tačno 20 godina, osvojio čak 33 trofeja.

Top Komentari

salt_city
Najbolje desno krilo zadnjih 10 godina
5 0
ek76
Moze komotno igrat jos 2-3 godine. MLS te zeljno ocekuje, mislim da bi to bila najbolja opcija za njega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi