Među stativama je bio 20 godina, branio je i za reprezentaciju: Mali prst mu je mrtav!

Ne može ga uopšte ispraviti

Među stativama je bio 20 godina, branio je i za reprezentaciju: Mali prst mu je mrtav!

Admin Čaušević

Višedecenijska karijera na profesionolanom nivou obično donese određene posljedice s kojim se svaki fudbaler mora nositi do kraja života. 

Branjenje u najjačoj ligi svijeta gdje do izražaja dolazi snaga te suočavanje sa snažnim i preciznim udarcima svakog vikenda uopšte nije lagana zadatak, potvrđuje to i priča Roberta Greena.

Green je imao sasvim dobru 20-godišnju karijeru. Branio je za Norwich City, Wsst Ham QPR, Leeds i Huddersfield prije iznenađujućeg transfera u Chelsea gdje je i završio karijeru 2019. godine.

Englez je nosio i dres reprezentacije Engleske čiji je gol čuvao 12 puta, ali je ostao i upamćen po greškama na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

Prije nekoliko dana Green je bio gost jedne emisije kada su njegove bivše kolege primjetile da ima savijen mali prst desne ruke i da ga jednostavno ne može ispraviti.

[twitter]https://twitter.com/BestofFootball8/status/1441381696117501967[/twitter]

Jimmy Floyd Hasselbaink je bio priv koji je primjetio savijeni prst, dok ga je njegov bivši kolega Bobby Zamora zezao da prestane pokazivati prema njemu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tokom brojnih godina postepeno je umirao i tako sada izgleda. Mislim da je to zbog jednog od Jimmyjevih slobodnjaka prije 15 godina", našalio se Green.

Inače, Ovaj 41-godišnjak je tokom posljednjih godina karijere branio u posebno dizajniranim rukavicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi