"Ti nemaš plan B, ostali igrači se plaše da ti nešto kažu, ali mene nije strah"
Sarri je bio na udaru nakon poraza od Cityja

Bivši igrač Chelseaja objasnio kako ja držao predavanje punih 15 minuta svom treneru nakon blamaže

"Ti nemaš plan B, ostali igrači se plaše da ti nešto kažu, ali mene nije strah"

S. Pašalić

Maurizio Sarri se ovog ljeta vratio u Italiju i preuzeo Juventus.

Italijanski stručnjak je prethodno proveo samo godinu dana u Chelseaju gdje je tokom sezone nekoliko puta bio na udaru navijača ovog tima.

Njima je možda najteže pao težak poraz od Manchester Cityja rezultatom 6:0 u februaru ove godine, ali čini se da su i neki igrači ovog tima izgubili živce nakon te blamaže.

Naime, bivši golman Plavaca, Rob Green, koji tada nije bio među igračima koji su igrali u ovoj utakmici, otkrio je da je napao Sarrija nakon visokog poraza od Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam mu: 'Nemaš plan B. Ti si vrsta menadžer koja je prolazna. Igrači u grupi nisu takvi da s tobom razgovaraju ovako - jako im je stalo, ali plaše se da ti nešto kažu, kao što ja to radim. Nije me briga jer šta ćeš učiniti - otpustiti me?'"

"Razgovarao sam 15 minuta. Mnogi su igrači nakon toga rekli da su me uživali gledati govoreći: 'Rekao si ono što sam želio reći, ali nisam mogao reći'. Očito, da su rekli, to bi moglo utjecati na njihovo mjesto u ekipi ili na njihovu budućnost u klubu.", objasnio je Green.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ISTINA
Sarri je tanak trener za velike rezultate a to se već pokazuje.Juventus igra loše ali živi bili pa vidjeli
4 0
ArminA
Zasto niste objavili citav clanak ? Komentar Sarija ste izostavili . Kad pisete nesto napisite kako treba ili nemojte nikako.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi