Robert Jarni šokirao Špance svojim porokom: "Da mi sada mladi Hrvat kaže da to radi, odmah bi mu..."
Foto: Vlado Kos/Cropix

Mnogi su ostali iznenađeni

Robert Jarni šokirao Špance svojim porokom: "Da mi sada mladi Hrvat kaže da to radi, odmah bi mu..."

Admin Čaušević

Robert Jarni je svojevremeno bio jedan od najboljih lijevih bekova. Bio je i član velikog Real Madrida, trenutno je selektor U17 reprezentacije Hrvatske. Tu funkciju obnaša od augusta 2022. godine. U posljednjem intervjuu za španske medije iznenadio je sve svojim priznanjem.

Na dan kada međusobni duel igraju Betis i Real Madrid španski mediji su prijestili Roberta Jarnija, čuvenog hrvatskog fudbalaskog asa koji je nastupao za oba španska velikana.

U intervju za ugledni AS Jarni je ispričao detalje o poruku koji ga je krasio tokom karijere. Kako je i sam priznao dnevno je znao popiti na litre Coca-Cole.

"Pio sam mnogo Coca-Cole, to je tačno. Za mnoge je bilo previše. Za mene nije. Dnevno bih znao popiti četiri litra", rekao je Jarni te dodao:

"Znam da to zvuči ludo, ali moje tijelo je trebalo šećera, sada sam to ublažio. Nešto slično mi se dešavalo i sa čokoladom. Moje tijelo je to tražilo."

Oglasi

A nakon toga je poslao i upozorenje mladim Hrvatima koji konkurišu za kadetsku selekciju. Odmah bi im rekao da prestanu.

"To uopšte nije utjecalo na moje predstave, bilo je prirodno i osjećao sam se bolje. Naravno, sada kada bi mi neki dečko kojeg pozovem u Hrvatsku rekao da radi isto, rekao bih mu da prestane."

Neizostavni dio razgovora je bio i status Luke Modrića u Realu. Osvajač Zlatne lopte u zadnje vrijeme mnogo više grije klupu nego što igra.

"Godine za njega nisu problem jer Luki nisu potrebni mišići da igra. On koristi glavu. On je lagan igrač, vodi brigu o sebi i to mu odgovara. Ima dosta kvaliteta u to niko ne sumnja."

"Nadam se da će imati status kao ranije. Tome se nadam i želim to jer nam je za Evropsko prvenstvo potreban Modrić pun energije i samopouzdanja."

Jarni iz vremena kad je igrao za Real Madrid

Upitan da izabere igrača koji ga je najviše impresionirao kada je stigao u Real Jarni je odabrano dvojicu golobradih mladića u to vrijeme. U pitanju su Guti i Raul.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni lijevi bek je također naglasio da je zaslužio više šansi kod tadašnjeg trenera Johna Toschaka, ali je na kraju nakon jedne sezone napustio Kraljeve.

"On je imao svoju ideju. Mislio sam da zaslužujem više prilika, ali njegova je filozofija bila drugačija i ja se nisam previše uklapao u njegov pristup. Mislim da nije bio u pravu sa mnom, ali morao sam to prihvatiti", završio je bivši trener FK Sarajevo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi