Modrić pokazao ko je tata: Mladom Bellinghamu više neće pasti na pamet da se igra sa starim vukom

Scena sa treninga

Modrić pokazao ko je tata: Mladom Bellinghamu više neće pasti na pamet da se igra sa starim vukom

Admin Čaušević

Navijači Reala i mediji naklonjeni Kraljevskom klubu prepuni su hvale na račun Luke Modrića poslije kratkog snimka sa posljednjeg treninga Los Blancosa koji je postao viralan na društvenim mrežama. Hrvat je bio u duelu sa Judeam Bellinghamom i pokazao je mladom Englezu da još uvijek nije za starog gvožđa.

Karakter, pristup i profesionalizam je ono čemu se već godinama najviše dive u Real Madridu kada je u pitanju Luka Modrić, zašto je to tako Hrvat je pokazao na posljednjem treningu Kraljeva.

Jude Bellingham je za mnoge trenutno najbolji fudbaler svijeta, ali će mladom Englezu trebati još dugo vremena, ali i mnogo dobrih igara da izgradi reputaciju kakvu ima Modrić.

Mladom Englezu na terenu praktično sve polazi za rukom, razlog toga su možda i njegovi kvalitetni saigrači. Pokazuju to i scene sa pojednih treninga Reala.

Naime, na posljednjem treningu Bellingham je u jednoj akciji pokušao da prevari Modrića, ali je starti vuk iz Zadra pokazao svoj "nikad ne odustaj" stav.

Oglasi

Možda je fizički 20-godišnji Englez moćniji i djeluje da ima prednost, ali ga je Hrvat zaustavio sjajnim klizećim startom i zbog toga dodatno porastao u očima navijača Reala.

Modrić ima 38 godina, a mediji naklonjeni Reala pišu da je upravo ovaj start nad Bellinghamom pokazatalj zašto je i dalje član najglamuroznijeg kluba na svijetu.

[twitter]https://twitter.com/Egzon_kb/status/1733066601627320509[/twitter]

Kada se neki igrač uspije zadržati u Realu najmanje jednu deceniju, onda je to najbolji pokazatelj njegovih igračkih, ali i ljudskih kvaliteta. To je upravo slučaj sa Modrićem.

Ipak, sve je izvjesnije da će Hrvat na kraju sezone napustiti Los Blancose pošto mu ističe ugovor i za sada nema naznaka oko produženja saradnje.

Inače, osvajač Zlatne lopte se potpuno oporavio te će konkurisati za utakmicu Real Madrida i neugodno gostovanje Betisu. Nije poznato da li će biti starter.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treninzima se nakon nekoliko dana pauze vratio i Bellingham, pa će i nedavni osvajač nagrade "Golden Boy" biti u konkurenciji za meč sa Andalužanima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
O moj Bože o čemu vi pišete...čak je i klizeći start vijest o koj treba pisati
2 0
BosanskaSvedska
Pade bellingham ko vojvoda sa kruske
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti