U odnosu na Hazarda sića: Poljaci objavili koliko će Bayern dobiti za Lewandowskog

Nekom premalo, nekom previše

U odnosu na Hazarda sića: Poljaci objavili koliko će Bayern dobiti za Lewandowskog

A. Čaušević

Robet Lewandowski je ušao u posljednju godinu ugovora te će u narednim mjesecima napustiti Bayern.

Utakmica protiv Wolfsbruga je prema svemu sudeći bila posljednja za Lewandowskog u dresu Bayerna je jer i sam potvrdio da neće produžiti ugovor.

Tako se Bayern doveo u situaciju da već ovog ljeta proda svog najboljeg igrača, u suprotnom će ga izgubiti besplatno na kraju sljedeće sezone.

"Neću potpisati novi ugovor. Trebamo pronaći najbolje rješenje za obje strane. Rekao sam klubu, ako dođe ponuda, da trebamo razmisliti", rekao je Poljak.

Mnogi već Lewandowskog vide u dresu Barcelone, a čini se i da je prilikom intenzivnog telefonskog razgovora u svlačionici zapravo otkrio gdje želi ići.

Zbog jezičke barijere saigrači nisu sve razumjeli, ali kako tvrde izvori Bilda napadač je ponavljao samo riječ "Barcelona, Barcelona."

Oglasi

Dešavanja oko budućnosti prate i poljski mediji koji su danas objavili cifru za koju će Bayern prodati svog napadača.

Očekuje se da u narednim sedmicama transfer 33-godišnjaka u Barcelonu bude ozvaničen, a Bavarcima će pripisati 40 miliona eura plus bonus.

Neki će reći premalo, a neki previše. Bez obzira što ima 33 godine Lewandowski je i dalje jedan od najboljih igrača svijeta i Bayern će dobiti mnogo manje novca nego što zapravo Poljak vrijedi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poređenja radi kada je Eden Hazard ušao u posljednju godinu ugovora uslijedio je njegov transfer u Real Madrid. Chelsea je prije tri godine za Belgijanca dobio 115 miliona eura.

Svakako bi i Bayern morao uzeti više novca, ali jednostavno minhenskom velikanu su ruke vezane jer Lewa želi samo u Baracelonu, a Katalonci ne daju više od 40 miliona.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
City je kupio Haalanda, u United on nebi ni mrtav, onda samo Chelsea, Psg ili Real, sto bi mogli platiti vise od 40, zato, neka budu zadovoljni i sa tim, dobili su ga gratis 2014, zar ne ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi