Lewa ima nove zahtjeve: Ako to ispune, Poljak smatra da će biti mnogo konkurentniji

Želi još dva igrača

Lewa ima nove zahtjeve: Ako to ispune, Poljak smatra da će biti mnogo konkurentniji

E. Ganibegović

Ljetos je u zvučnom transferu Robert Lewandowski stigao u Barcelonu. Tim je ispao iz Evrope, no igra jako dobro na španskom tlu, a poljski napadač zna šta fali Blaugrani.

Najzvučnije pojačanje Barcelone ovog ljeta bio je kapiten reprezentacije Poljske i dojučerašnji sjajni napadač Bayerna, Robert Lewandowski.

Sjajno je Poljak počeo svoju epizodu na Camp Nou stadionu, no u posljednje vrijeme je u padu forme, čega je svjestan i Xavi Hernandez.

"Lewandowski? Mislim da mu ide jako dobro, uprkos činjenici da ne igra dobro u odnosu na početak sezone. Mogao bi dati više. Ipak, ekipa ga vidi kao uzora i on nam daje mnogo", rekao je trener Barcelone.

Barcelona je ispala u grupnoj fazi Lige prvaka, a zatim i u šesnaestini finala Evropske lige od Manchester Uniteda, no u Španiji im ide jako dobro i u lovu su na tri trofeja.

Osvojili su Superkup Španije, s pobjedom od 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Real Madrida na dobrom su putu da izbore finale Kupa Kralja, dok je titula prvaka Španije već izvjesna.

Oglasi

Barselona je trenutno na prvom mjestu u La Ligi, a Robert Lewandowski je najbolji strijelac tima s 15 golova. Međutim, napadač je mišljenja da bi ekipi koju trenira Xavi trebalo više igrača.

Štaviše, Poljak je govorio i o svojoj budućnosti. Robert Lewandowski kaže da je u izuzetno dobroj formi i da očekuje da će igrati još nekoliko godina.

"Imamo dobar tim, možda fale jedan ili dva igrača da bi tim, ako ne savršen, barem  bio mnogo konkurentniji. Ponekad pričamo o malim stvarima, ali ako ih promijenite, sve postaje mnogo spektakularnije.

Ove sezone smo imali problema u Ligi prvaka i to moramo da ispravimo. Potrebno je vrijeme, nemoguće je nešto promijeniti u fudbalu za sedam ili mjesec dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uvijek sam htio da igram u La Ligi. Znao sam da Barcelona ima mnogo problema, ali sam vidio šta žele i mislio sam da mogu da igram bitnu ulogu u tome. Vidio sam izazov i rekao sebi da sam spreman za njega.

Imam 34 godine, ali to je samo broj. Znam da mogu da nastupam na visokom nivou još nekoliko godina. Ne znam tačno koliko, ali mentalno je važnije od fizičkog", rekao je Robert Lewandowski. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1627599792
Trebate li lektora u vašem timu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi