Velike su šanse da Lewandowski potpiše novi ugovor

U Barceloni rade na tome

Velike su šanse da Lewandowski potpiše novi ugovor

Edmir Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski jedan je od ključnih igrača Barcelone i nema nikakvih naznaka da bi uskoro mogao napustiti klub.

Robert Lewandowski se pridružio Barceloni prošle godine i do sada je opravdao očekivanja. U 56 utakmica postigao je 39 golova i napravio 12 asistencija, čime je pomogao u osvajanju španskog prvenstva, a postao je i najbolji strijelac La Lige. Čini se da je njegova pozicija u klubu jaka, ali nije određena isključivo sportskim pitanjima.

Bivši napadač Bayerna ima potpisan ugovor do kraja juna 2026. godine, iako bi ga klub mogao skraitti za godinu dana ako ovaj bude igrao premalo minuta. Konstruisan je tako da mu se plata povećava tokom prve tri sezone.

To znači da će klub morati voditi računa o većim troškovima na početku naredne sezone, a već ima problema s ograničenjem plata koje je nametnula La Liga. Zbog toga ne može potpisati nove igrače i mora tražiti rješenje.

Prema informacijama katalonskog "Sporta", Barcelona razmatra da ponudi Lewandowskom produžetak ugovora, takođe kako bi mu nadoknadu rasporedila na duži period. Pogotovo što nema zamjerki na njegov stav na terenu.

Oglasi

"On je vođa projekta, a uprkos godinama, njegova fizička kondicija mu omogućava da igra na najvišem nivou još nekoliko godina", izjavio je Lewandowski.

Razgovori bi se vodili na ljeto, ali se trenutno čini da su šanse za postizanje dogovora velike.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barcelona ni pod kojim uslovima ne želi da ode kao slobodan igrač. Lewandowski je sretan u Barceloni, uložio je mnogo truda da dođe ovde, a njegovo okruženje je u skladu sa klubom. Najvjerovatnije jednogodišnji ugovor o produženju će biti razmatrano, iako će na samom igraču biti da odluči. U isto vrijeme, Saudijska Arabija vreba sa svojim milionima", objavljeno je u katalonskim novinama.

Iz istih razloga Barcelona želi da razgovara s Frenkiem de Jongom. Oba ova pitanja za prioritet za novog sportskog direktora Deca, koji je već kontaktirao predstavnike nizozemskog fudbalera kako bi se što prije postigao dogovor, odnosno do kraja godine, ali za sada ne ide sve baš po planu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi