Pred dolazak u Zenicu Španci otkrili istinu o Felixu i pokazali njegovo pravo lice!

Pristao na sve

Pred dolazak u Zenicu Španci otkrili istinu o Felixu i pokazali njegovo pravo lice!

Endin Čaušević

Joao Felix ljetos učinio je sve kako bi napustio Atletico Madrid i potpisao za Barcelonu, a sada su španski mediji otkrili na šta je sve portugalski reprezentativac pristao kako bi postao član katalonskog kluba.

Felix je imao iza sebe najteže ljeto u dosadašnjoj karijeri jer je totalno ispao iz ekipe Atletico Madrida na početku nove sezone i to nakon rečenice da mu je san da zaigra u dresu Barcelone.

Do zadnjeg dana prelaznog roka nije se znalo šta će biti s Portugalcem, ali Barcelona je uspjela da ga u posljednjim sekundama dovede na posudbu, a Felix je pokazao da je spreman na sve samo da zaigra za katalonski klub.

Portugalac je učinio sve što je mogao kako bi isforsirao odlazak u Barcelonu, a na kraju je pristao na najmanju moguću platu kako bi se uklopio u finansijski dio katalonskog kluba i kako bi mogao biti registrovan.

Poznato je da već nekoliko godina Barcelona muku muči s finansijama i ne može igračima davati ni blizu plate kao prije. Također, prelazni rok je bio na samom kraju i ostala je samo sića u kasi, ali Felixu je i to bilo dovoljno.

Oglasi

Na kraju je Atletico pristao da pošalje Felixa na posudbu jer je on pristao na minimalac u Barceloni. Svjestan je da u Barci može da oživi karijeru i počeo je zaista odlično, te je pokupio simpatije navijača dokazom koliko je htio da dođe u ovaj klub.

Naime, španski mediji otkrili su da njegova godišnja plata iznosi tek 400.000 eura, odnosno na Felix zarađuje sedmično oko 7.000 eura što je najmanja plata jednog prvotimca u Barceloni.

Poređenja radi Ilkay Gundogan koji je također ljetos stigao u Barcelonu ima godišnju platu od čak 19 miliona eura.

Felix je bio među najplaćenijim u Atleticu, ali je pokazao da mu novac nije bitan i da pristaje na sve samo da ga Barca dovede. Felix igra odlično i već sada mnogi vjeruju da će Barca otkupiti njegov ugovor idućeg ljeta kada će pregovarati oko novih uslova što se tiče plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od dolaska u Barcelonu uspio je da zabije već tri gola i upiše tri asistencije, te ponovo na terenu djeluje sretno i zadovoljno što odavno nismo vidjeli.

Felixa ćemo imati priliku gledati sutra na Bilinom polju gdje će reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostiti Portugal. Meč u Zenici igra se s početkom u 20:45 sati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Jest jest a dali mu premije 50 milii da dodje...ovaj klub treba resetovat u zadnju ligu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi