Trenutak koji mu je promijenio život: "Transfer u Blackburn mi je propao zbog erupcije vulkana"

Umjesto u Englesku otišao u Dortmund

Trenutak koji mu je promijenio život: "Transfer u Blackburn mi je propao zbog erupcije vulkana"

E. Čaušević

Robert Lewandowski je prošle godine osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta nakon fantastičnih igara u dresu Bayerna.

Bayern je prošle godine uspio da osvoji sve što je mogao, a Lewandowski je odigrao najbolju sezonu u karijeri. Poljski napadač je vodio Bavarce do čak šest trofeja i na kraju je zasluženo osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta.

Lewandowski je i ove sezone sjajan jer je u dosadašnjem dijelu u svim takmičenjima odigrao 37 utakmica i zabio je čak 43 gola. S Bavarcima ima ugovor na još dvije godine i u klubu već razmišljaju o tome da mu ponude novi ugovor.

Poznato je da je Lewandowski ponikao u Delti iz Warszawe, ali se svojim igrama predstavio Evropi tek u dresu Lecha. U ovaj klub stigao je na ljeto 2008. godine i odigrao je dvije odlične sezone.

Nakon toga na ljeto 2010. godine Lewandowski je odlučio da potpiše za Borussiju Dortmund koja ga je kupila za pet miliona eura. Međutim, tada je bio na korak od prelaska u engleski Blackburn, ali je transfer propao u posljednjem trenutku.

Mnogi su mislili kasnije da su to bile samo špekulacije, ali prvi put nakon 11 godina o tome je pričao i Lewadowski koji je otkrio da je zaista bio veoma blizu da karijeru nastavi u Premiershipu.

Oglasi

Tada je ekipu Blackurna vodio Sam Allardyce koji je pokazao veliki interes da dovede Lewandowskog iz Lecha jer je bilo jasno da se radi o velikom potencijalu. Allardyce je prošle godine otkrio da je vulkan spriječio dolazak Lewandowskog u klub, a sada je to i sam Poljak potvrdio.

"Istina je da sam imao šansu da idem u Blackburn. Ipak, htio sam da vidim kako Blackburn izgleda, kakav je trening centar i slično. Allardycea sam upoznao u Poljskoj nakon jedne utakmice i oduševio me što je došao da me vidi. Htio je da dovede mladog napadača koji nudi nešto novo", priča Lewandowski i nastavlja.

"Imao sam dosta ponuda tada kada sam odlučio da napustim Lech. Htio sam da znam gdje idem i šta ću dobiti u tom klubu i koliko mogu da napredujem kao igrač. Mislim da bi bio u redu da sam otišao u Blackburn, ali htio sam otići tamo i vidjeti šta taj klub nudi. No, nisam mogao otići jer avion nije mogao da poleti zbog gustog oblaka. Mislim da je vulkan neki eruptirao i stvorio ogroman oblak".

"To je trajalo sedam dana i malo ko u Evropi je mogao putovati avionom. Imao sam bukiran let, ali na kraju nisam mogao da odem. To je trenutak koji je promijenio moj život. Da sam otišao u Blackburn vjerovatno bih i ostao tamo".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je Lewadowski odlučio da neće čekati mogućnost da ide u Blackburn jer se u međuvremenu javio Dortmund s konkretnom ponudom i uslovima koje je on tražio od nekog kluba.

Ispostavilo se da je to bio fantastičan potez jer je u ovom klubu odigrao četiri sjajne sezone. Nakon toga je na ljeto 2014. godine otišao u Bayern i uspio je postati najbolji igrač svijeta, te osvojiti sve što se može osvojiti s ovim klubom.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Melo15
Da nije bilo Stilica i njegovih asistencija, nebi Lewa dogurao dalje od Bate Borisov… :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti