Mourinho odabrao Srbina, ključ posla je zaručnica Turkinja, a ponuda 20 miliona plus igrač
Reprezentativac Srbije je želja Josea Mourinha (Foto: Instagram / Sila Enisa)

Posebni slaže ekipu za titulu

Mourinho odabrao Srbina, ključ posla je zaručnica Turkinja, a ponuda 20 miliona plus igrač

Midhat Šljivak

Jose Mourinho kreće polako u kreiranje novog Fenerbahčea, a jedan od fudbalera koje želi vidjeti u svojim redovima je reprezentativac Srbije Lazar Samardžić.

Fenerbahče je ovog ljeta angažovao legendarnog Josea Mourinha kako bi nakon 11 godina čekanja konačno uzeo titulu prvaka Turske.

Naravno, za uspjeh i borbu s Galatasarayom potrebna su pojačanja. Navodno Jose ima budžet od 100 miliona eura za pojačanja, a dobar dio novca mogao bi iskoristiti za dovođenje reprezentativca Srbije Lazara Samardžića.

22-godišnja zvijezda Udinesea glavna je želja Mourinha. Poručio je da mu ga klub dovede, a rukovodstvo istanbulskog kluba je krenulo na posao.

Udinese za usluge sjajnog veznjaka traži 30 miliona eura. Fener međutim ima nešto drugačiji plan. Ponuda je 20 miliona eura i slovenački fudbaler Miha Zajc, koji je kod Josea otpisan.

Samardžić je već vezan za Tursku. Njegova zaručnica je ljepotica iz ove zemlje Sila Enisa koja je navodno ogroman navijač Fenerbahčea.

Oglasi

Lazar Samardžić se prethodnih mjeseci povezivao s brojnim velikanima. Interes za njegove usluge pokazivali su Inter i Juventus. Čak je prošlog ljeta imao i dogovor s Nerazzurrima, no posao je propao u posljednji čas.

S obzirom na to da je odigrao još jednu jako dobro sezonu, interes nije splasnuo. Međutim, mogao bi karijeru nastaviti u Turskoj, gdje bi finansijska ponuda mogla ono što je čekao odavno.

Samardžić je rođen u Njemačkoj. Prošao je omladinske kategorije Herthe iz Berlina i važio je za jednog od najvećih talenata.

Nije međutim previše igrao za prvi tim. Upisao je svega tri nastupa, pa se odlučio na odlazak u redove RB Leipziga.

Oglasi

I u ovom timu je proveo samo jednu sezonu. Kao mlad fudbaler nije dobio pravu šansu i potom je kao 19-godišnjak odlučio napustiti Njemačku i karijeru nastaviti u Udineseu.

To se ispostavio kao pravi potez. U timu iz Udina je dobio prostor i vrijeme za napredak, postao je jedan od glavnih igrača tima, te je ubrzo došao interes velikih klubova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Lazar je igrao za omladinske selekcije Njemačke. Imao je pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu zbog oca koji je iz Živinica, no on je na kraju odabrao selekciju Srbije.

Za Orlove je dosad skupio 10 nastupa i još uvijek čeka na svoj prvi pogodak u dresu Srbije.

Top Komentari

JuventinoBK
Kakva turkinja, ovo je turkinja ko sto sam i ja japanac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi