Španci Lewu već ubijaju u pojam: "Benzemi ne može ni pertle da veže"

Kritike nakon američke turneje

Španci Lewu već ubijaju u pojam: "Benzemi ne može ni pertle da veže"

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski najzvučnije je Barcelonino pojačanje ovog ljeta.

Poljak je za 50 miliona eura na Camp Nou stigao iz Bayerna, a ekipi se pridružio na američkoj turneji i još uvijek nije uspio postići prvi gol.

Barcelona je u noći sa subote na nedjelju po centralnoevropskom vremenu odigrala posljednji sparing na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama.

Suparnik joj je bio MLS predstavnik New York Red Bulls. Utakmica je završila relativno laganom pobjedom Barcelone od 2:0. Golove za pobjedu postigli su Ousmane Dembele u 40. i Memphis Depay u 87. minuti na asistenciju Miralema Pjanića.

Španski novinari zasad ne štede kritike na račun Roberta Lewandowskog.

"Istina je da do sada nije u potpunosti razumio momčad i stoga nije uspio postići taj dugo očekivani gol", piše "El Futbolero".

Oglasi

"Iako sjajna sezona tek dolazi, Poljak u ovim utakmicama nije uspio opravdati 50 miliona eura koliko je Barcelona platila za njegov transfer. Daleko je od toga da se ističe. Igrači poput Raphinhe i Kessiea bili su puno važniji u tim od 33-godišnjeg napadača", dodali su novinari.

Španci nisu propustili usporediti odnos Lewandowskog s Karimom Benzemom koji se za sezonu pripremao s Real Madridom.

"Lewandowski Benzemi čak ni pertle ne može daveže", napisali su pa dodali:

"Počeo je nekoliko utakmica kasnije i, kao što smo navikli, pokazao da je i dalje najbolji napadač. Trebalo mu je samo nekoliko minuta da zabije protiv Club Americe".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, u odbranu Lewandowskog na posljednjoj press konferenciji, podsjetimo, stao je njegov trener Xavi Hernandez.

"Na treningu su mu lopte ulazile u mrežu, danas ne. Normalno je da želi otvoriti niz golova i da je frustriran. Tako je bilo i s Luisom Suarezom i Ferranom Torresom. Sigurno će zabijati puno golova. Osim toga, dat će momčadi puno u drugim aspektima", rekao je šef stručnog štaba Blaugrane. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Covjek je igracina,imao je u ove 3utakmice sansi 10,malo realizacija da dodje i ,ima da razbije benzemu po broju golova u novoj sezoni
0 1
Klicko
Pa samo budala moze da stavi panjzemu u istu rečenicu sa lewom.Panjzema ti je u rangu Alvara Morate ili tako nešto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi