Lewa pravi novi transfer?
Najavljuje se prelazak Roberta Lewandowskog u MLS.

Sele ga u Ameriku

Lewa pravi novi transfer?

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski ljetos je iz Bayerna prešao u Barcelonu, a već sada se priča o novom transferu kapitena fudbalske reprezentacije Poljske.

Bivša PR Roberta Lewandowskog, Monika Bondarowicz, govorila je o nastavku karijere svog nekadašnjeg klijenta, sada napadača Barcelone.

"Vjerujem da će Robert izabrati SAD. Zato sam organizirala i vodila intervjue s njim u "The New York Timesu", "The Washington Postu", američkoj verziji "The Athletica", "Sports Illustratedu", "The Players Tribuneu", "CBS-u" i drugim američkim medijima. Snaga imena gradi se unaprijed, prije dolaska u određenu zemlju, a ne kada ste već tamo", rekla je Bondarowicz za sport.pl.

Ime Roberta Lewandowskog pojavljuje se s vremena na vrijeme u medijima vezanim uz MLS, ali u posljednje vrijeme manje nego prije transfera u Barcelonu.

Prije nekoliko godina nastupali su u SAD-u i Kanadi, između ostalih:Zlatan Ibrahimović, David Beckham, Frank Lampard, David Villa i Thierry Henry. Danas tamo igraju zvijezde kao što su Giorgio Chiellini i Lorenzo Insigne.

Svakako da je MLS liga itekako primamljiva zvijezdama u poznim igračkim godinama, a vidjet ćemo da li će i kada Lewandowski zaista odlučiti da napravi ovaj korak.

Oglasi

Inače, Barcelona je jučer potvrdila da se Lewandowski povrijedio u duelu protiv Almerije koji je Barcelona izgubila na gostovanju s 1:0.

Poljak je zadobio povredu lijevog bedrenog mišića. Bit će podvrgnut detaljnom pregledu, no preliminarne dijagnoze su neumoljive - pauza će trajati najmanje 14 dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lewandowski se tako pridružio još dvjema velikim zvijezdama koje moraju zaliječiti povrede- Ousamaneu Dembeleu i Pedriju. Da stvar bude gora, kadrovski problemi Katalonaca pojavili su se u najvažnijem dijelu sezone.

Robert Lewandowski će sigurno propustiti idući El Clasico i dvije ligaške utakmice s Valencijom i Athletic Bilbaom. U početku bi trebao biti na raspolaganju treneru za sljedeći okršaj s Real Madridom, koji je na rasporedu u Primeri 19. marta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi