Lewandowski odgovorio Hamannu i svim Nijemcima koji su protiv rušenja rekorda Gerda Mullera

Učinit će sve da postigne gol

Lewandowski odgovorio Hamannu i svim Nijemcima koji su protiv rušenja rekorda Gerda Mullera

E. Škorić

Robert Lewandowski je u prošlom kolu protiv Freiburga izjednačio rekord legendarnog Gerda Mullera iz 1972. godine.

Lewandowski je kolo prije stigao do 40. gola i tako je izjednačio rekord Mullera, koji je u sezoni 1971/72 postigao 40 golova u Bundesligi. No, Poljak u posljednjem kolu protiv Augsburga ima dobru priliku da postavi novi rekord.

Dio njemačke javnosti smatra da bi Lewandowski trebao da ostane na 40 golova i da nije u redu da sruši rekord Bayernove legende. O tome je ranije govorio bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamann.

"Iz poštovanja prema Gerdu Mulleru, Lewandowski ne bi trebao da igra protiv Augsburga", rekao je Hamann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski mjesecima juri rekord Mullera, a u tome ga nije spriječila ni povreda zbog koje je propustio nekoliko bundesligaških mečeva.

"Ni sam nisam svjestan da se sučavam s nečim tako velikim. Nikada nisam vjerovao da bih mogao srušiti taj rekord. No, rano je da sada mislim o rušenju tog rekorda, trebao bih se najprije fokusirati na meč. Pristupit ću utakmici mirno i bez prevelikog pritiska, iako znam da mnogi čekaju da postignem gol. Isključit ću se i neću misliti o tome, ali svakako ću učinti sve da postignem bar jedan gol", kazao je Lewandowski.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Koga boli racku za Mullera,hajmo lewa 3 gola je bo im on mater
11 2
Sloboda
Pa i Lewa je legenda kluba, i super bi bilo da postigne bar 3 protiv Augsburga i tako dugo dugo bude na prvom mjestu...mia san mia
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi