Španija predstavila novog selektora!

Nakon što su otpustili Enriquea

Španija predstavila novog selektora! · Zvanično

E. Oštraković

Nakon što je prije danas otkaz na mjestu selektora Španije dobio Luis Enrique, jako brzo je na to mjesto postavljen njegov nasljednik, a radi se o Luisu de la Fuenteu.

Naime, Luis Enrique smjenjen je nakon očajnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je Španija eliminisana u osmini finala od Maroka.

Iako se nadao da će naredne sedmice razgovarati sa čelnicima saveza, te da će ostati selektor Španije, Enriqueu je danas uručen otkaz.

Novi selektor je tako Luis de la Fuente, a to je danas zvanično potvrdio i Fudbalski savez Španije na čelu sa predsjednikom Luisom Rubialesom.

Čovjek koji je novi selektor Španije vodio je sa velikim uspjehom niže kategorije u nacionalnom timu, te se tu dokazao kao pravi izbor.

On je 2015. godine sa u-19 timom osvojio Evropsko prvenstvo, a tri godine kasnije je sa osvojio zlato na Mediteranskim igrama.

Upravo u 2018. godini proglašen je za trenera u-21 reprezentacije Španije sa kojom je nakon samo godinu dana kasnije postao Evropski prvak u Italiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svoj debi će novi selektor imati u martu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a protivnici će biti Norveška i Škotska.

Njegovo predstavljanje zakazano je za ponedeljak, kada će se obratiti javnosti i predstaviti novi projekat Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi