Luis Enrique odlazi u naredna dva dana, ime novog selektora šokiralo javnost

Tvrde španski mediji

Luis Enrique odlazi u naredna dva dana, ime novog selektora šokiralo javnost

E. Oštraković

Nakon što su neočekivano eliminisani u osmini finala Svjetskog prvenstva od Maroka, na velikom udaru kritika našao se selektor Španije, Luis Enriquea. Kako stvari stoje on je svoje selektorske dane, barem na klupi Španije, odbrojao.

Nakon što su kalkulisali i praktički sebi "naštimali" da igraju protiv Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva svi su očekivali njihov prolaz u četvrtfinale.

Bili su Španci veliki favoriti u okršaju protiv Maroka, ali su nakon penala doživjeli poraz kojem se niko nije mogao ni nadati, te su eliminisani sa Mundijala.

Naravno, prvi koji je bio na udaru kritika bio je selektor Luis Enrique, koji ionako nema baš najbolji odnos sa medijima u Španiji.

Tako neće biti iznenađenje ako Enrique ubrzo postane bivši selektor, a upravo španska javnost ga ovih dana želi otjerati.

Prije nekoliko dana je Enrique poručio kako je rano pričati o njegovo sudbini i kako će tek iduće sedmice razgovarati sa čelnicima Fudbalskog saveza Španije.

Oglasi

Ako je vjerovati medijima u Španiji, to nije tačno, jer su kasno sinoć prenijeli nove informacije vezane za trenutnog selektora reprezentacije.

Kako prenose španski mediji Luis Enrique će u naredna dva dana postati bivši selektor reprezentacije, a poznata je i njegova zamjena.

"Selektor Španije, Luis Enrique, će otići u naredna 24-48 sati a opcija broj jedan da ga zamjeni jeste selektor u21 reprezentacije, Luis De la Fuente", pišu španski mediji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ostaje da vidimo hoće li se ove tvrdnje ispostaviti tačnima, te da li će se odlučiti Španci da novi selektor bude čovjek koji je do sada vodio mladu reprezentaciju.

Top Komentari

a1ska
Jeste li plaćeni po dužini teksta? Ne vidim drugo objašnjenje za beskonačna ponavljanja jedne te iste rečenice.
0 0
K79
znači opet isti stil igre dodavanja do beskonačnosti:D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi