Neonacistički militant i upletenost u kriminal: Poljaci smijenili Lewinog tjelohranitelja!
PZPN suspendovao tjelohranitelja Roberta Lewandowskog.

Burno je kod Poljaka

Neonacistički militant i upletenost u kriminal: Poljaci smijenili Lewinog tjelohranitelja!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Poljske stigla je u Katar i sprema se za nastup na Svjetskom prvenstvu, no ne prolazi sve baš u najboljem redu, a u centru pažnje se našao Robert Lewandowski, odnosno njegov tjelohranitelj.

Nakon prijateljske utakmice sa protiv Čilea, poljska ekspedicija je poletjela iz Varšave za Katar.

Do južne granice pratila su ih dva vojna borbena aviona iz mjera predostrožnosti nakon raketne nesreće na granici s Ukrajinom prije nekoliko dana.

Nije samo to nefudbalsko što se događa oko Poljaka. Izbio je slučaj Dominika Gruche, tjelohranitelja poljske reprezentacije, kao i ličnog tjelohranitelja kapitena Roberta Lewandowskog.

On je bio neonacistički militant optužen za pripadnost kriminalnoj bandi umiješanoj u otmice, eksploatacija prostitucije i promocija fašizma. Poljski savez je odmah odlučio da ga ukloni.

List Wirtualna Polska piše, potkrijepljen obilnim grafičkim materijalom koji je već završio u kancelariji poljskog tužilaštva, da se Grucha nalazi na fotografiji zajedno sa muškarcima koji fašistički pozdravljaju, zajedno sa fotografijama Rudolfa Hessa i Hitlerove desne ruke, otisnutih na majicama.

Oglasi

I ne samo to, jer mu se, prema pisanju lista, sudi za militantnost u kriminalnoj bandi kojoj pripada oko 50 ljudi, svi optuženi za nacističku propagandu, otmice, eksploataciju prostitucije i organizovanje tuča.

Tjelohranitelj reprezentacije je zaista potvrdio da mu se sudi, međutim, odbacujući optužbe i uvjeravajući da se njemu lično ne sudi za promociju nacizma ili rasne mržnje.

Suspenzija sa mjesta tjelohranitelja reprezentacije će trajati, kako je pojašnjeno iz saveza, "dok nadležni državni organi i službe ne utvrde vjerodostojnost vijesti koju prenose mediji".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Činjenica je da se Poljska približava Svjetskom prvenstvu uznemirena vanjskim faktorima, a prvu utakmicu igraju već u utorak protiv Meksika.

Pored Meksikanaca, s njima u grupi su još i selekcije Argentine i Saudijske Arabije, a Poljaci su na papiru favoriti da zajedno s Argentinom odu u osminu finala. 

Top Komentari

Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi