Najbolji od najboljih: Poznat je dobitnik Zlatne kopačke za minulu sezonu

Drugu godinu u nizu

Najbolji od najboljih: Poznat je dobitnik Zlatne kopačke za minulu sezonu

E. Ganibegović

Spuštena je zavjesa na sezonu u najboljim ligama Evrope. 

Osim što je poznato ko su prvaci država, ko će u Evropu, a ko u niži rang, bilo je zanimljivo pratiti i ko će biti najbolji strijelac u Evropi. 

Drugu godinu u nizu, Zlatnu kopačku osvojio je poljski napadač i rasni strijelac Bayerna, Robert Lewandowski.

On je u Bundesligi postigao ukupno 35 golova u minuloj sezoni, te je iza sebe ostavio imena poput Kyliana Mbappea, Cire Immobilea, Karima Benzeme i drugih.

Prošle godine Robert Lewandowski slavio je svoju najbolju sezonu u Bundesligi što se tiče golova. Napadač Bayerna postigao je 41 gol, jedan više od historijskog, do tada, rekorda Gerda Mullera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove godine rezultat Roberta Lewandowskog nije puno manji, jer je sezonu završio s 35 pogodaka na svom kontu. To znači da je u konačnom plasmanu osvojio 70 bodova. Veći dio sezone Poljak je održavao prednost u odnosu na ostatak konkurencije, što mu je omogućilo obranu naslova najboljeg strijelca Europe.

Poznato je da niti jedan igrač iz najboljih pet liga u Evropi neće moći stići ovaj rezultat, jer je sezona u njima gotova. U nekim drugim i slabijim ligama to još traje, ali razlika je prevelika da bi Poljak izgubio prvu poziciju. 

Zlatna kopačka - konačan poredak

# Igrač Klub Golovi Bodovi
1. Robert Lewandowski Bayern 35 70
2. Kylian Mbappe PSG 28 56
3. Karim Benzema Real Madrid 27 54
3. Ciro Immobile Lazio 27 54
5. Ohi Omoijuanfo Molde/Crvena Zvezda 33 49,5
6. Patrik Schick Bayer Leverkusen 24 48
6. Dušan Vlahović Fiorentina/Juventus 24 48
8. Mohamed Salah Liverpool 23 46
8. Heung Min-son Tottenham 23 46

Top Komentari

Hordas_00
Šta ovdje radi ovaj ohi???
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi