Ispravlja li se nepravda prema Lewandowskom? "Razmislit ćemo o tome"
Foto - EPA

Prvi čovjek France Footballa o Zlatnoj lopti

Ispravlja li se nepravda prema Lewandowskom? "Razmislit ćemo o tome"

M. Šljivak

Lionel Messi proglašen je u ponedjeljak za najboljeg fudbalera svijeta za 2021. godinu.

Messi je u izboru pobijedio napadača Bayerna Roberta Lewandowskog, a mnogi tvrde da je prema poljskom fudbaleru učinjena velika nepravda.

Lewa je prošle godine ostao bez nagrade. Dodjela Zlatne lopte je otkazana zbog pandemije, a ove sezone su glasovi otišli u korist Messija.

Argentinac je poručio Lewandowskom da se nada kako će mu France Football uručiti nagradu za 2020. godinu i da to on zaslužuje.

"Svi znaju i svi se slažemo da si trebao da budeš pobjednik prošle godine. Nadam se da će ti France Football dodijeliti Zlatnu loptu za 2020. godinu. Svi vjerujemo da si je zaslužio i da ćeš je imati kod kuće", poručio je Messi.

Svoje mišljenje o Zlatnoj lopti dao je prvi čovjek France Footballa Pascal Ferre. On tvrdi da je u ovogodišnjem izboru bilo sve demokratski i govorio je o potencijalnoj dodjeli nagrade Lewandowskom za prošlu godinu.

Oglasi

"Sistem glasanja za Zlatnu loptu je demokratski. 170 ljudi je glasalo za Messija. Ja bih izabrao Lewandowskog, ali i Messi zaslužuje nagradu", rekao je Ferre i nastavio je:

"Ono što je Messi rekao je veoma lijepo, ali ne trebamo donositi odluke prebrzo. Ipak, trebali bismo i razmislit ćemo o tome", rekao je Ferre, ali je i dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne možemo biti sigurni da li bi Lewandowski osvojio Zlatnu loptu prošle godine. Nije bilo glasanja, ali iskreno, sigurno bi imao dobre šanse", istakao je Ferre.

Dosadašnji dio sezone ne sluti ko bi mogao dobiti nagradu za 2022. godinu, a ako Messi nastavi sa blijedim igrama, titulu gotovo sigurno neće odbraniti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
Iskreno nije je zaslužio ni ove godine, znam da će sad mesijovi fanovi baš minuse ali nije me baš mnogo briga u vezi toga
7 6
Rodjeni66
Najbolji igrac za ovu godinu je Benzema,kakav Mesi ili Lewa
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi