Prosinečki je komšije odmah 'zapalio' izjavom na predstavljanju

Vjeruje u dobar rezultat

Prosinečki je komšije odmah 'zapalio' izjavom na predstavljanju

Samir Mlaćo

Robert Prosinečki od danas je i zvanično novi selektor A reprezentacije Crne Gore. Prosinečki je bio glavni kandidat i čini se da dileme nije bilo.

Nekadašnji selektor A reprezentacije naše zemlje posljednji angažman imao je u NK Rudeš, fenjerašu HNL-a, a poslije nogometne reprezentacije naše zemlje radio je i u NK Olimpija, te Denizlisporu i Kayserisporu.

Sada ga očekuje pravi izazov i nije krio zadovoljstvo.

"Veoma sam zadovoljan i sretan što sam ovdje i što mogu da vodim Crnu Goru. Radiću najbolje što mogu i nadamo se uspjehu. Sve ćemo rješavati u hodu, u septembru nas čeka Liga nacija koja je veoma važna. Mislim da će ovo dobro ispasti.

Sa Dejom sam veliki prijatelj. Razgovor je trajao vrlo kratko. Pitao da li me interesuje ovaj posao, rekao sam ,,da“ i u dva dana smo sve riješili", rekao je Prosinečki za službenu stranicu Fudbalskog saveza Crne Gore.

Oglasi

Ističe da su Crnogorci ponosan narod i da se reprezentacija niko ne treba plašiti.

"Mogu najaviti mnogo toga, ali sigurno je samo da sam sada u reprezentaciji koja voli svoju zemlju, Crnogorci su ponosan narod i nećemo se nikog plašiti. Uvijek sam bio pobjednik, igrao sam u velikim klubovima. Sigurno ćemo željeti da dominiramo, imamo kvalitet igrača koji to mogu da iznesu. Zavisi i od rivala, ali mislim da će to biti motivisana Crna Gora, s novim vjetrom koji dolazi sa mnom možda bude drugačija.

Imamo u martu dva meča, bićemo zajedno osam dana i vidjeću atmosferu i upoznati sve igrače. Imaćemo i dva meča u junu, dovoljno utakmica pred Ligu nacija. Igrao sam sa BiH Ligu nacija, na početku je svima bila nezanimljiva, ali sada je svima interesantna jer se preko nje može otići na veliko takmičenje. To je sigurno važno za sve nas".

Dodaje da veliki broj igrača itekako poznaje.

"Neke znam odranije, kao Vešovića kojem sam bio trener u Zvezdi. Znam mnogo o igračima, imamo kvalitet, vođe poput Savića, Jovetića i Marušića, ima i mlađih na koje računamo, a i tokom prijateljskih mečeva daćemo šansu igračima koji su do sada manje igrali"

Oglasi

Predsjednik FS Crne Gore Dejan Savičević je bio veoma otvoren. Kazao je da je Prosinečki bio jedini kandidat s kojim je pričao i da je bio glavni i jedini cilj.

"Prvi i jedini razgovor imali smo sa Prosinečkim. To kažem da bih otklonio sve sumnje, niko ni sa kim nije zvanično pregovarao osim sa Prosinečkim. Poslije prvog razgovora izrazio je želju da vodi Crnu Goru i poslije toga nije bilo uslovljavanja ni s jedne strane. Brzo smo postigli dogovor. Poslije žrijeba Lige nacija znaćemo koje su realne ambicije koje možemo da ostvarimo.

Svako ko potpiše ugovor ima pritisak jer rezultati zadržavaju selektora. Nije to pitanje povjerenja u njega, da nemamo ne bismo ga doveli. Ima dovoljno utakmica da vidi kakva je ekipa i mi da vidimo kakav je on", rekao je Savičević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prosinečki je na klupu BiH sjeo u januaru 2018. godine i Zmajeve je vodio do novembra 2019. godine kada je sa njim raskinuta saradnja.

Našu selekciju je vodio u 22 utakmice i ostvario je učinak od devet pobjeda, šest remije i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi