Robert Prosinečki novi selektor Crne Gore!

Naslijedio Radulovića

Robert Prosinečki novi selektor Crne Gore! · Zvanično

Midhat Šljivak

Čuveni Robert Prosinečki (55) novi je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Fudbalski savez Crne Gore na čelu s legendarnim Dejanom Savićevićem odlučio je angažovati Prosinečkog kao novog selektora Sokolova i odluka je zvanično potvrđena.

Prosinečki će na klupi crnogorskog nacionalnog tima zamijeniti Miodraga Radulovića koji je otišao s mjesta selektora nakon još jednih razočaravajućih kvalifikacija.

Iskusnom 55-godišnjem hrvatskom stručnjaku ovo će biti treći selektorski angažman. Prethodno je vodio Azerbejdžan i selekciju Bosne i Hercegovine.

Posljednji posao Prosinečki je radio u ekipi Rudeša. Dobio je otkaz nakon samo sedam kola i osvojenog samo jednog boda.

Oglasi

Ranije je radio u ljubljanskoj Olimpiji, Crvenoj zvezdi, turskim ekipama Kayserisporu i Denizlisporu.

Debi na novom poslu legendarni stručnjak imat će 21. marta u prijateljskom susretu koji se igra u Turskoj protiv selekcije Bjelorusije.

Prosinečki imao solidne rezultate u BiH i Azrebejdžanu

Robert Prosinečki imao je veoma uspješan period na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine koju je vodio u 22 navrata.

U periodu od 2018. do kraja 2019. godine kada je vodio nacionalni tim BiH ostvario je učinak od devet pobjeda, šest neriješenih utakmica i sedam poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Azerbejdžan je vodio od 2015. do 2018. godine. Odradio je 23 utakmice uz učinak od šest pobjeda, šest remija i 11 poraza.

Izuzetno su zadovoljni bili s njim u ovoj selekciji. Ipak, Prosinečki je odlučio potražiti nove izazove i našao ih je u Bosni i Hercegovini, no na kraju nije uspio odvesti nacionalni tim na veliko takmičenje.

Top Komentari

Samo_Realno
Jasta nego jadno , kada trenira sve neke ekipe koje je odvesti na neko takmicenje ,,Nemoguca Misija"
0 1
BosanskaSvedska
Jadno!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi