Robert Prosinečki vraća u život Izeta Hajrovića?
Ima li spasa za karijeru Izeta Hajrovića?

Hrvatski trener pred novim poslom

Robert Prosinečki vraća u život Izeta Hajrovića?

E. Ganibegović

Robert Prosinečki bez posla je još od prošle godine, a sada se nalazi na pragu novog angažmana gdje bi mogao trenirati bivšeg bh. reprezentativca.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, bez posla je otkako se razišao s Olimpijom u ljeto 2022. godine.

Epizoda u Ljubljani nije dugo trajala, tek nekoliko mjeseci, te je u negativnoj atmosferi napustio klub nakon što je optuživan za neprofesionalizam.

Sada inostrani mediji donose informacije kako bi trenersku karijeru ovaj hrvatski stručnjak mogao nastaviti u Grčkoj.

Kako prenosi grčka Gazzetta, Prosinečki je već odradio prvu rundu pregovora s tamošnjim Arisom, te bi uskoro mogao sjesti na klupu ovog tima.

Podsjetimo, član Arisa je i Izet Hajrović. Ugovor s ovim klubom ima do ljeta 2024. godine, no na njega treneri nikako ne računaju i ove sezone nije igrao ni minut.

Oglasi

Vidjet ćemo da li će eventualni dolazak Roberta Prosinečkog popraviti status Hajrovića u ekipi i da li će pronaći način da oživi karijeru.

Hajrović je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine posljednji put i igrao upravo kod Roberta Prosinečkog u kvalifikacijama za EURO 2020. godine.

Tada je bio i jedan od naših najboljih igrača na terenu, a postigao je i pogodak u onoj 4:1 pobjedi protiv Finske 12. oktobra 2019. godine koja nam je otvorila vrata direktnog plasmana, no kroz ta vrata nismo prošli.

Potražite više informacija na temu Super League:

Izet je posljednji pogodak postigao još u dresu Dinama prije dvije sezone, a vidjet ćemo da li će uspjeti još jednom oživjeti karijeru.

Prosinečkog što se tiče, on je nedavno bio u pregovorima s FK Sarajevo, no do konačnog dogovora nije došlo i ekipu je preuzeo Mirza Varešanović. 

Top Komentari

nakopitam
Nije valjao pekarima u Sarajevu. Sretno Žuti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi