Prosinečki pred najzanimljivijim angažmanom u karijeri?

Sve bi uskoro trebalo biti ozvaničeno

Prosinečki pred najzanimljivijim angažmanom u karijeri?

Samir Mlaćo
Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije naše zemlje Robert Prosinečki pred novim je izazovom.

Naime, Prosinečki je kandidat za klupu selekcije Vijetnama.

Vijetnamski mediji prenose da će se to desiti početkom naredne godine te da će naslijediti Park Hang Sea koji je podnio ostavku.

Vijetnam je trenutno 96. reprezentacija svijeta, a nikada se nije plasirao na Svjetsko prvenstvo.

 Posljednji angažman Prosinečki je imao u Olimpiji iz Ljubljane, no sve je završilo neslavno. Pale su i teške riječi.

Prilikom razlaza sa Olimpijom nekadašnjeg selektora BiH poprilično direktno je kritikovao ljubljanski klub putem saopštenja za javnost početkom jula.

Oglasi

"Robert Prosinečki je nekada bio vrhunski fudbaler, a danas živi svoj život kako je navikao! Ne želi biti uzor igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, iz sata u sat u javnost je dolazilo sve više neodrživih tvrdnji i floskula", navode iz Olimpije te nastavljaju:

"Ali niko ne zna da je na pripremama trenerski štab nekoliko puta (skoro svaki dan) kartao do 4 sata ujutro uz alkohol i cigarete. Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazao zakazane treninge. Konačno, otkazao je trening bez konsultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije kraja priprema"

"Iz naše perspektive, sve ove činjenice bile bi dovoljan razlog da se rastanemo od trenera koji ovako radi u prvoligašu. Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i gledati pozitivno u budućnost! Danas, u subotu, 2. jula 2022., predsjednik Adam Delius dogovorio je novog trenera koji ima dovoljno iskustva u Evropi i orijentiran je na vrijednosti."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Klub će u ponedjeljak ujutro javnosti predstaviti novog trenera i njegov stručni štab. Od sada će sve poslovne odnose u klubu direktno nadgledati predsjednik kluba Adam Delius i potpredsjednik dr. Christian Dollinger“, završili su tada iz ljubljanskog kluba.

Nedavno se špekulisalo da će se Prosinečki sam prijaviti na konkurs za selektora Bolivije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi