Robert Prosinečki ponovo na selektorskoj klupi?

Preuzima Sloveniju?

Robert Prosinečki ponovo na selektorskoj klupi?

Midhat Šljivak

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki (52) mogao bi uskoro sjesti na klupu selekcije Slovenije.

Slovenački N1 objavio je danas informaciju kako bi 52-godišnji stručnjak trebao preuzeti vođenje slovenačkog nacionalnog tima.

Navodno sa klupe Slovenije odlazi Matjaž Kek. Njegov odlazak je dogovoren, a spominje se mogućnost da će postati novi trener zagrebačkog Dinama.

Prosinečki je za slovenačke medije istakao da ga još uvijek niko nije kontaktirao, ali gdje ima dima, uvijek ima i vatre, pa neće biti iznenađenje ako Prosinečki preuzme reprezentaciju Slovenije.

Podsjetimo, posljednji selektorski angažman legendarni Prosinečki imao je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Selekciju BiH vodio je od januara 2018. do novembra 2019. godine i u 22 utakmice imao je učinak od devet pobjeda, šest neriješenih utakmica i sedam poraza.

Oglasi

Nakon odlaska iz BiH radio je kao trener Kayserispora i Denizlispora, a ranije je radio u Azerbejdžanu i Crvenoj zvezdi.

Prosinečki o odlasku sa klupe BiH: Nakon operacija nisam bio pravi, tražio sam da dođe neko drugi

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki bio je gost nogometnog podcasta, a tema razgovora bila je i bh. selekcija.

Prosinečki je na klupu BiH sjeo u januaru 2018. godine i Zmajeve je vodio do novembra 2019. godine kada je sa njim raskinuta saradnja.

Legendarni Žuti je pohvalno govorio o reprezentaciji BiH i otkrio je šta je prethodilo njegovom odlasku sa klupe.

"Nema se tu šta puno pričati. Ja ću to reći vrlo jednostavno", rekao je Prosinečki i zatim je objasnio sve.

"Igrali smo Ligu nacija, odradili smo to na najbolji način, BiH je bila prva u grupi i igralo se dobro. Onda su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a u tom periodu ja se razbolim i kreću operacije", rekao je Prosinečki i nastavio je:

"Imao sam zdravstvene probleme i možda nisam više bio pravi za reprezentaciju. Ključ je bilo 2:2 protiv Grčke. Vodili smo 2:0 i da se tu pobijedilo, vjerovatno bi bilo sve drugačije. Onda je došla Finska, gdje nismo odigrali dobro i više nije bilo iste želje kod igrača. Nisu imali istu želju da pobjede kao u Ligi nacija".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Igrače više nije mogao vratiti psihički i negativni rezultati su se nastavili nizati.

"Nisam mogao to preokrenuti da budemo pravi. Imali smo utakmicu kvalifikacija za odlazak na EP sa Sjevernom Irskom, koja se trebala igrati u Zenici, a ja sam prije toga rekao da nađu nekog drugog ko bi to mogao izmotivirati i ko bi mogao napraviti najbolje da BiH ode na Evropsko prvenstvo. Nažalost, utakmica se izgubila. Bile su dobre šanse da se ode na EP".

Top Komentari

87618
9-6-7 sa Bosnom , pa to je uspjesnije nego mnogi drugi , a posebno puno puno bolje nego ovi sto su dosli nakon njega, cini mi se Bajevic i Petev.
4 0
Zulfikar
Kao trener Prosinecki je za Sušića Miljan Miljanic.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi